Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Antonella Speranza: “A Itàlia no trobareu espaguetis a la bolonyesa”

Parlem amb l’autora del blog i el llibre ‘La pasta per als catalans’

Antonella Speranza

Antonella Speranza

Antonella Speranza és una napolitana que va venir fa anys a Catalunya i ha decidit, des d’aleshores, compartir amb tots els ciutadans del seu nou país els secrets més ben guardats dels italians a la cuina a través del seu blog, que fa uns mesos es va convertir en llibre. I, és clar, la pasta és la principal protagonista.

Sabem coure bé la pasta? La combinem correctament? Hem parlat amb ella i ens ha revelat autèntiques curiositats sobre el plat preferit de grans i petits, com, per exemple, que la salsa bolonyesa, a Itàlia, mai no acompanya els espaguetis.

Com va decidir dedicar un blog a la pasta per als catalans?
M’agrada cuinar des de sempre i en principi penjava fotos dels plats que em sortien particularment bé al Flickr o a Instagram. Els amics em deien de fer un blog, però un de cuina italiana em semblava massa genèric. Vaig passar uns mesos donant-hi voltes i un dia vaig pensar en aquest nom i vaig decidir que ja ho tenia, ‘la pasta per als catalans’, i només seria de pasta.

Quina és la pasta preferida dels catalans?

No ho podria dir. De tots els comentaris i les fotos que m’envien els meus seguidors, ara mateix els espaguetis a la puttanesca tenen molt èxit.

Els catalans sabem preparar la pasta correctament?

Coure la pasta crec que és una de les coses més fàcils de fer a la cuina. Només s’ha de respectar la proporció exacta entre aigua i pasta, o sigui, 1 l d’aigua per 100 g de pasta, aproximadament, i la pasta quedarà perfecta, sense que sigui necessari afegir oli a l’aigua.

Quin és l’error més comú que cometem a l’hora de consumir la pasta?
M’he fixat en dos errors recurrents: coure massa la pasta i el costum de coure la pasta i reservar-la. Sobretot per als macarrons gratinats, que continuen la cocció al forn; els macarrons s’haurien d’escórrer després de la meitat del temps de cocció indicat pel fabricant.

Quin plat de pasta ens recomanaria?
Jo prefereixo les combinacions de pasta i verdura i acostumo a fer servir les verdures de temporada. A l’estiu, per exemple, un dels plats que més m’agrada és la pasta amb pebrots, carbassons i albergínies a la planxa. Amb molta alfàbrega.

Desmunti’ns un parell de mites sobre la pasta…
La recepta original de la carbonara no porta crema de llet. Això per començar. També us diré que no cal afegir oli a l’aigua per coure la pasta. Si la pasta és de bona qualitat i si hi ha aigua suficient no s’enganxarà.
I, finalment, heu de saber que en cap restaurant d’Itàlia trobareu els espaguetis a la bolonyesa. La salsa bolonyesa s’acompanya amb tagliatelle.

‘La pasta per als catalans’
Antonella Speranza. Viena Edicions, 2013
Preu: 17,50 €

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: