Troba la teva recepta

Aquest Nadal menjarem 4 milions de canelons

S'incrementara la demanda dels farcits de bolets, espinacs, ànec, foie i fins i tot els destinats a necessitats especials

Canelons de Nadal

Canelons de Nadal Getty Images

Un any més les taules catalanes esperen els tradicionals canelons nadalencs i és per això que els carnissers i xarcuters ja estan preparant amb dedicació els canelons per poder donar resposta a l’elevada demanda d’aquestes dates. Uns canelons que s’elaboren seguint la recepta tradicional amb carns de primera qualitat i de manera casolana.

Des de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers Xarcuters, entitat formada pels quatre gremis provincials de Catalunya, es calcula que els establiments agremiats vendran durant aquesta campanya de Nadal més de 4 milions de canelons artesanals elaborats amb una gran varietat dels millors ingredients, uns 2.000 canelons de mitjana per carnisseria xarcuteria. Aquesta previsió segueix la tònica dels anys anteriors i demostra que els canelons que elaboren els carnissers i xarcuters de Catalunya segueix sent una de les opcions més demanades per les llars catalanes.

Des de fa uns anys, s’està detectant que a més dels canelons que s’elaboren seguint la recepta tradicional farcit de can amb pasta i beixamel­, hi ha un increment en la venda de canelons d’altres tipus com bolets, espinacs, ànec, foie o fins i tot, canelons destinats a persones amb necessitats especials.

Els canelons tradicionals continuen sent un dels plats més típics d’aquestes festes, juntament amb el Brou de Nadal, i el seu procés és senzill i laboriós al mateix temps. Per a fer el rostit és imprescindible comptar amb carn de primera qualitat de porc i vedella, botifarra, pastanagues, ceba, així com altres condiments. Quan el rostit està fet i s’ha refredat, els professionals afegeixen el pa sucat amb llet amb l’objectiu d’aconseguir un farcit molt més melós.

Un cop enllestits aquests passos, es piquen i es remenen tots els ingredients a fi de fer porcions de 35­40 grams per després embolicar la carn amb la pasta. Per posar el punt final a aquest tradicional plat nadalenc, els carnissers i xarcuters incorporen la deliciosa beixamel, feta amb mantega, farina, llet i nou moscada, amb la que cobriran aquest producte exclusiu. El toc mestre consisteix a afegir una punteta de formatge i mantega, i cap al forn fins que estiguin rossets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto