Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Can Fabes apaga els fogons

El darrer sopar transcorrerà amb total normalitat

Can Fabes

Can Fabes

La sala estarà plena, com als millors temps, però la tristesa sobrevolarà l’ambient. Demà, dissabte, Can Fabes serveix l’últim àpat. Un servei en què clients de tota la vida i d’altres que hi aterraran per primer cop, potser sense saber que els fogons de Can Fabes s’apaguen, gaudiran del menú de temporada o del sorpresa, segons preferències, amb l’esperança que no sigui definitivament l’últim. “Durant el mes de setembre continuarem mantenint converses per trobar un comprador. No deixarem d’intentar-ho”, indica Regina Santamaria, responsable de l’establiment des de la mort del seu pare.

“És dur, però hem pres la decisió de manera molt conscient”, afegeix. Can Fabes va ser el fruit de la dedicació apassionada de Santamaria. I amb la desaparició del cuiner, el febrer de 2011, mantenir l’estructura no ha estat fàcil. “Tota l’activitat del meu pare contribuïa a fer funcionar el restaurant”, explica Regina, perquè l’establiment de Sant Celoni era el que empenyia el xef a obrir restaurants a d’altres indrets del món, a pronunciar conferències on el requerissin i a escriure textos i articles per donar a conèixer una manera d’entendre la cuina catalana molt particular.

Les tres estrelles que Can Fabes va assolir i mantenir mentre Santamaria n’era el titular (1988, 1990 i 1994) van començar a apagar-se amb la seva absència. El fitxatge de Xavier Pellicer, reconegut per la feina al capdavant de l’Àbac, no va ser suficient per conservar un estatus i uns costos que, amb la crisi econòmica, es van agreujar.

Malgrat la melancolia, el sopar de demà transcorrerà amb total normalitat. A Can Fabes i a l’Elements 4_12, el restaurant amb el segell Santamaria obert a un públic més assequible, que també s’acomiadarà.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: