Àbac i Can Jubany aconsegueixen els tres sols i ja són sis els restaurants catalans amb la màxima qualificació
cuina de can jubany
Ara que ja fa unes setmanes que la Guia Michelin es va pronunciar a l’Estat espanyol, avui ha estat el torn de la Guia Repsol 2013, el directori taronja. L’Asociación de Amigos de la Real Academia de Gastronomía i la Cofradía de la Buena Mesa participen en la decisió de puntuar els millors restaurants de l’Estat. Enguany, la guia ha estat més generosa i ha sumat 27 locals al seu rànquing.
En lloc d’estrelles la Guia Repsol reparteix sols, i la màxima condecoració, els tres sols, a Catalunya han recaigut en l’Àbac, amb Jordi Cruz als fogons, i Can Jubany, amb Nandu Jubany com a responsable. D’aquesta manera, el Principat suma sis establiments enlluernats per tres sols, ja que l’Hispània, Sant Pau, Via Veneto i El Celler de Can Roca fa temps que es mantenen a la part més alta del podi.
“És un premi a la constància, per fer les coses ben fetes, a la feina diària de qualitat i amb rigor, sense pensar en els premis”, ha indicat Jordi Cruz. “És un reconeixement que ens dóna molta energia, molta il·lusió i que ens ajudarà a atreure clients”, ha comentat el xef de Can Jubany.
Amb la presentació de la nova guia, a l’Estat hi ha 25 restaurants amb tres sols, 102 amb dos, i 281 amb un. En aquest últim apartat, s’hi han estrenat el Molí de l’Escala i Sant Pere del Bosc, mentre que Neichel ha perdut un sol i queda al límit de la tria.
Viatges i vins
A banda de la selecció de restaurants, la guia taronja també proporciona eines per planificar els viatges arreu de la península, tant a la versió en paper com a l’aplicació digital i a la pàgina web. I enguany l’edició impresa suma la Guia de les Rutes amb els Millors Sabors, en què s’han escollit dos itineraris per comunitat autònoma i se’n ressalten les receptes, els plats més tradicionals i les festes populars.
La versió digital de la guia també proposa una selecció dels 2.000 millors vins, així com recorreguts pels cellers més emblemàtics i les denominacions d’origen.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia