Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Descobrim i tastem les millors mongetes del ganxet!

El 7 de maig, a El 300 del Born de Barcelona, degustarem les mongetes de Can Casamada

Mongeta del ganxet

Mongeta del ganxet

La mongeta del ganxet protagonitza el diàleg del pròxim 7 de maig a les 19 h a El 300 del Born de Barcelona, en el marc del cicle de xerrades ‘Tan bo, tan a prop’. Descobrirem tots els secrets d’aquest llegum de la mà del pagès Ramon Casamada, de Can Casamada, a Castellar del Vallès (Vallès Occidental), que ens ensenyarà a distingir la mongeta del ganxet autèntica d'altres varietats que circulen amb aquest nom sense ser-ho de veritat. A més, en farem un tast per comprovar per què és tan especial, i el biòleg i gastrònom Francesc Murgadas ens n'explicarà les característiques botàniques i les propietats a la cuina.

Tot i que el prestigi d'aquest llegum ja té molts anys, la mongeta del ganxet ha estrenat recentment la seva denominació d'origen protegida. Els cuiners l'aprecien perquè té poca pell, perquè és cremosa i perquè té un gust suau. Tradicionalment, ha acompanyat la botifarra (passada per la paella i cuita amb una mica de cansalada), o guisada en plats com el bacallà amb mongetes, les cloïsses amb mongetes o els empedrats d'estiu.

Tan bo, tan a prop
L’activitat del 7 de maig és la tercera xerrada dels diàlegs ‘Tan bo, tan a prop’, que la revista CUINA organitza amb la col•laboració de Moritz. El primer dijous de cada mes dedicarem la xerrada a un producte català amb Indicació Geogràfica Protegida o Denominació d’Origen, sempre des d’un enfocament culinari, partint de l’experiència i els coneixements del gastrònom Francesc Murgadas i la companyia d’un productor, elaborador o cuiner vinculat amb el producte, que ens en donarà més detalls i ens animarà a tastar-lo.

Totes les xerrades són gratuïtes i us permetran conèixer molt millor els productes que defineixen la identitat culinària del nostre país. Ja hem tastat el pa de pagès i la llonganissa de Vic, i ara tastarem la mongeta del ganxet, però tenim a punt molts més ingredients que segur que us agradaran!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: