Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Dina com un ‘petit príncep’ del segle XXI

El parc Futuroscope celebra 25 anys servint cuina molecular inspirada en el llibre d’Antoine de Saint-Exupéry

plat cuina molecular futuroscpe

plat cuina molecular futuroscpe

Agafa una rosa, amb un sifó la farceix de crema de violeta, la cou amb nitrogen líquid i l’ofereix a una comensal. Noël Gutrin, xef del restaurant Le Cristal del parc d’atraccions francès Futuroscope, a Poitiers, fa sis anys que va portar la cuina molecular al recinte d’oci tecnològic. Continua al capdavant dels fogons de l’establiment més gurmet del parc, fidel a la voluntat de “democratitzar la cuina molecular”, afirma.

Futuroscope arriba als 25 anys de vida amb nous espectacles, atraccions i pel·lícules en format IMAX. I per celebrar la data i donar-se a conèixer, els responsables de la restauració del parc han ofert a Barcelona un tast de la cuina que practiquen; en concret, de la cuina molecular, disciplina que se serveix de la ciència per sorprendre el paladar. A Futuroscope fa tres anys que a la cuina de Gutrin també hi treballa el químic Hervé This, amb qui ha dissenyat una carta basada en alguns dels espectacles que tenen lloc al recinte, com ‘El petit príncep’.

Nitrogen líquid, algues, xantana i el coneixement de l’estructura molecular dels aliments són alguns dels principis bàsics de la cuina de Gutrin. Però que ningú s’espanti, el xef assegura que el seu rebost és ple de “productes de proximitat, naturals i frescos” perquè, afegeix, “la cuina molecular també es pot fer a casa i no és cara”.

Le Cristal és el restaurant de gamma alta de Futuroscope, on regna la cuina molecular de Gutrin. El cuiner busca sorprendre i emocionar tant els adults com els infants amb un menú que costa entre 18 i 32 €. Escampats per les instal·lacions hi ha sis establiments més on se serveix cuina ràpida, amb una peculiaritat: cadascun representa un tipus d’alimentació informal de diverses parts del món, de manera que s’hi poden tastar des de kebabs fins a creps o sushi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: