Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El III Dia CUINA a Manlleu revalida l'èxit d'edicions anteriors

Una jornada plena d'activitats lúdiques i gastronòmiques per a tota la família

Dia Cuina 2014

Dia Cuina 2014

Que ens acompanyeu a Manlleu a finals de setembre s’ha convertit, ja, en una tradició per als lectors, bloguers i amants de la gastronomia. Enguany, hem celebrat el III Dia CUINA a la població osonenca i, com en anteriors edicions, l’èxit ha estat absolut.

La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu se celebra tot el cap de setmana, però el dissabte, coincidint amb el dia CUINA, l’activitat és frenètica. Tallers i activitats infantils, visites guiades al barri antic de Manlleu, degustacions de tapes, tastos guiats de cerveses artesanes, gimcanes, tastos de caves i música, entre moltes altres propostes, han convertit la jornada en un dia de festa i entreteniment per a tota la família.

A més, els bloguers finalistes del Concurs de Receptes amb pernil cuit La Selva van poder gaudir d’un programa d’activitats especialment pensat per a ells: visita a la Colònia Rusiñol, tast a Can Faluga, ‘showcooking’ al mercat de Manlleu, un dinar al restaurant Sambucus, presentació del porc BerVic i, és clar, el moment que tots esperaven, l’entrega de premis del concurs.

Els bloguers guanyadors
El jurat del concurs va triar les croquetes de pernil cuit i ceps de la Marina Antúnez, del blog Tapa't de Tapes, com la millor recepta tradicional. El premi va ser un lot d’estris de cuina valorat en 90 euros i un lot de productes La Selva. En la categoria de millor recepta original, la guanyadora va ser la Núria Arnau, del blog Amor Cuinat, amb un farcellet cremós de porro, pernil cuit i pesto de ruca i avellana, amb la qual va obtenir un àpat al restaurant Els Casals i un lot de productes La Selva. Finalment, en la categoria de cuina saludable la recepta guanyadora va ser l’amanida de tallarines de pernil cuit i carbassó, all negre i vinagreta de vermut de la Laura Almendros, del blog Coure Coulants; va guanyar un lot d’ingredients i una sessió demostrativa exclusiva a la botiga Chef S, i un lot de productes La Selva.

Cervesa artesana
El tercer Dia CUINA va tenir una novetat destacada, amb la convocatòria del Primer Concurs de Cervesa Casolana. El concurs, destinat exclusivament a cervesers amateurs, es dividia en dues categories: APA/IPA i Porter/Stout, corresponents cada una a un estil de cervesa diferent. Els participants es van inscriure en la categoria que van voler, i, a més de presentar la seva cervesa, van redactar una proposta de maridatge específica.

El jurat del concurs, format per Marc Roig, Marc Corominas, Susana Giner i Ramona Magem, va proclamar el veredicte a darrera hora de la tarda del dissabte. Les deliberacions no van ser fàcils i van donar com a resultat una proclamació sorprenent. I és que tant el premi a la millor cervesa APA/IPA com el de la millor cervesa Porter/Stout va ser per a la mateixa persona: Brian Isus. El guanyador s’ha endut, doncs, dos vals de 100 € bescanviable per productes per elaborar cervesa a casa, gentilesa de Cerberus. A més, es va entregar el premi al millor maridatge. I, de nou, va ser Brian Isus qui va guanyar un sopar a base d’un menú maridat amb cerveses casolanes a El Racó d’en Cesc.

Un any més, el Dia CUINA i la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu s’han convertit en el punt de trobada per als amants de la bona cuina i la cervesa del nostre país, una jornada lúdica i festiva acompanyada pel bon temps i amb activitats per a totes les edats.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: