Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El tortell de Reis no trontolla

El Gremi de Pastissers calcula que es mantindran les vendes de l’any passat

tortell reis

tortell reis

Massa de brioix, fruita confitada, sucre i massapà. O crema, o nata, o xocolata, o qualsevol de les mil i una possibilitats amb què darrerament es farceixen els tortells de Reis. Ja és aquí, diumenge és el gran dia i el Gremi de Pastissers de Barcelona ha fet comptes i enguany pronostica que se’n vendran uns 570.000 a la demarcació barcelonina, la mateixa quantitat que l’any passat. I aquest comportament fa pensar que el total de corones dolces arreu de Catalunya també repetirà les xifres de 2012, amb 850.000 unitats.

Les dades també coincideixen a l’hora d’establir els preus, que oscil·laran entre els 18 i 30 €, tot i que a molts supermercats se’n poden trobar de més econòmics. Precisament la pastisseria industrial i les males arts d’alguns artesans han provocat queixes a Internet els últims dies, motiu pel qual els usuaris més cuinetes decideixen fer-lo a casa.

Hi ha qui aposta per la diferenciació; aquest ha estat el cas del Gremi de Forners de Lleida, que s’ha posat a elaborar tortells de Reis aptes per a persones amb diabetis o per a aquells que estan fent dieta. És una corona menys ensucrada, amb nata o crema, present als establiments lleidatans i se n’esperen vendre 30.000 peces.

La Fundació Alícia facilita la fórmula per poder fer a casa un tortell sense gluten per a celíacs, mentre que la pastisseria Noguera de Vilobí d’Onyar (Gironès), que fa els dolços només amb ingredients de la comarca, ha vestit les figuretes dels Reis amb la bandera estelada.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: