Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els escumosos de la DO Penedès ja tenen nom

El Consell Regulador aprova la denominació Clàssic Penedès

Clàssic Penedès

Clàssic Penedès

Que no tots els escumosos són cava, ja ho sabíem, però a la DO Penedès feia temps que volien donar un nom per distingir una categoria de producte i impulsar-la, garantint la qualitat final i la gestió correcta dels procediments d'elaboració d'aquests vins. Després d'algunes especulacions i alguns debats, finalment el Consell Regulador de la DO Penedès ha aprovat la denominació Clàssic Penedès per als seus escumosos.

Però, més enllà del nom, també s'ha aprovat el reglament que regularà el producte. Entre les normes aprovades, cal destacar que serà obligatori indicar l'any de degollament i l'anyada de la verema a l'etiqueta, on, a més, només hi apareixeran les varietats de raïm pròpies. Això vol dir que si un escumós s'elabora amb alguna varietat forana, que n'hi ha, aquestes varietats s'indicaran a la contraetiqueta, on, en aquest cas, també hi haurà les varietats autòctones.

Què vol dir això de cara al consumidor? Doncs que podrà identificar fàcilment si un Clàssic Penedès conté alguna varietat de raïm forana, ja que, en aquest cas, totes les varietats de raïm que s'hagin fet servir s'indicaran a la contraetiqueta. En canvi, si només s'han fet servir varietats autòctones, apareixeran a l'etiqueta.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: