El celler de l’Empordà ha fet un experiment per saber com maduren els vins en aigües marines
Vins submarins
Vins submarins
Vins submarins
Espelt Viticultors va mantenir 300 ampolles de vi durant 475 dies en una gàbia a 17,5 m de profunditat dins el mar. Es tracta de la primera fase d’un experiment pioner: conèixer el comportament de diversos vins i caves sota les aigües marines, amb taps de suro de diferents qualitats, sintètics i de rosca.
A principi del mes de juny, el celler empordanès va congregar més de mig centenar de convidats —enòlegs, sommeliers, cuiners, restauradors— que es van embarcar per rescatar les ampolles i, un cop en terra ferma, classificar-les, destapar-les i tastar-les, així com comparar-les amb ampolles de les mateixes anyades guardades al celler.
Segons l’enòloga Anna Espelt, “les impressions són bones”, i alguns vins, com els pensats per a criança, “han suportat bé l’evolució sota el mar, amb una criança molt suau”. Ara comença la segona fase del projecte, en la qual els experts continuaran estudiant el comportament dels vins al fons del mar.
Espelt Viticultors. Mas Espelt. Vilajuïga. Tel. 972 53 17 27
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia