Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els vins submarins d’Espelt Viticultors

El celler de l’Empordà ha fet un experiment per saber com maduren els vins en aigües marines

Vins submarins 1

Vins submarins

Vins submarins 2

Vins submarins

Vins submarins 3

Vins submarins

Espelt Viticultors va mantenir 300 ampolles de vi durant 475 dies en una gàbia a 17,5 m de profunditat dins el mar. Es tracta de la primera fase d’un experiment pioner: conèixer el comportament de diversos vins i caves sota les aigües marines, amb taps de suro de diferents qualitats, sintètics i de rosca.

A principi del mes de juny, el celler empordanès va congregar més de mig centenar de convidats —enòlegs, sommeliers, cuiners, restauradors— que es van embarcar per rescatar les ampolles i, un cop en terra ferma, classificar-les, destapar-les i tastar-les, així com comparar-les amb ampolles de les mateixes anyades guardades al celler.

Segons l’enòloga Anna Espelt, “les impressions són bones”, i alguns vins, com els pensats per a criança, “han suportat bé l’evolució sota el mar, amb una criança molt suau”. Ara comença la segona fase del projecte, en la qual els experts continuaran estudiant el comportament dels vins al fons del mar.

Espelt Viticultors. Mas Espelt. Vilajuïga. Tel. 972 53 17 27

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: