Una princesa saudita obre un restaurant a Barcelona que combina la cuina europea amb la libanesa
restaurant ornina
La gastronomia libanesa, una de les més riques del Mediterrani oriental, es vesteix de gala a Barcelona amb l’obertura del restaurant Ornina. Si fins ara la ciutat ha acollit amb èxit nombrosos restaurants informals i de cuina més aviat ràpida del Pròxim Orient, la proposta d’Ornina és una aposta per la classe, l’exquisidesa i el confort.
El cosmopolitisme que molts estrangers aprecien en la capital catalana ha estat l’argument perquè una princesa saudita decidís invertir en el restaurant. Per fer-ho, s’ha nodrit de dos xefs —un català i un libanès— amb la intenció d’oferir una carta que explora una combinació encara poc explotada a la ciutat: l’eix transversal del Mediterrani.
Per començar, unes ‘mezze’ fredes de primera (amb hummus, mutàbal, ‘labneh’ i tagín de tonyina), rotllets de formatge de cabra i menta amb salsa de xili dolça; carxofa fregida, ou escumat, ruca i parmesà; cebiche de pop amb olives de Kalamata i mongetes de Santa Pau; vichyssoise amb oli d’alfàbrega i cruixent de llagostins o risotto de bolets i espàrrecs verds amb encenalls de parmesà.
De segon, carns i peixos a voluntat: costelletes de xai amb arròs libanès i verduretes; tagliatelle de calamars amb carbonara de bolets i oli de tòfona blanca; llobarro cruixent amb carxofes i escopinyes; tagín de xai amb espècies dolces i fruits secs, o hamburguesa d’ànec amb espècies orientals i quètxup casolà.
Les racions, més que correctes, encara deixen espai per tastar alguna de les postres: sopa de xocolata blanca amb gelat de canyella; arròs amb llet de coco, mango i xarrup de pinya, o gelat de vainilla Bourbon amb cacauets i caramel. I, per acompanyar els àpats, carta de vins, d’aigües i de xampanys.
Tot plegat se serveix en una sala d‘ambient càlid, amb sofàs plens de coixins, butaques i llum indirecta que aconsegueix l’equilibri entre el disseny minimalista i la tendència més aviat barroca de l’interiorisme d’arrels àrabs. Qui ho desitgi pot començar l’experiència amb un aperitiu al lounge de l’entrada, al costat d’una llar de foc, que també pot esdevenir una sala de te o l’espai per a la darrera copa. Els més exquisits poden llogar el music club, una sala que recrea els mítics espais de música en directe dels anys 50 on la nit s’allarga al costat d’una melodia i una dosi d’alcohol.
Ornina, deessa de la música en la cultura àrab, també compta amb una terrassa que a l’estiu farà passar una estona ben entretinguda a més d’un comensal.
* Horari: de dilluns a dissabte de 13 a 15.30 h i de 20.30 a 23 h
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia