Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fina Puigdevall celebra 25 anys a Les Cols

La xef del restaurant d’Olot assegura que només és el punt de partida

La xef Fina Puigdevall en la Carpa Les Cols

La xef Fina Puigdevall en la Carpa Les Cols

Fina Puigdevall fa 25 anys que és al capdavant del restaurant Les Cols, a Olot, reconegut amb 2 estrelles Michelin i 2 sols Repsol. L'acompanyen el cap de sala, Manel Puigvert, i el cap de cuina, Pere Planagumà. Amb motiu de l’aniversari, la xef va voler dedicar unes paraules d’agraïment a la seva família, al seu equip, a RCR Arquitectes, als clients i als productors locals que els han acompanyat durant tots aquests anys. A més, assegura que "aquests 25 anys són un punt de partida i no d'arribada", ja que vol continuar treballant i renovant-se.

Per celebrar els 25 anys al capdavant del restaurant, Fina Puigdevall ha ideat tres menús especials de degustació. El primer, “Primavera i naturalesa”, està basat en productes del paisatge rural de La Garrotxa. El segon, “Hort i galliner”, vol apel·lar a la mirada contemplativa i l’amor per la terra. I, per últim, el “Menú commemoratiu dels 25 anys”, en el que la xef ha volgut fer un recorregut pels millors plats del restaurant. Algunes de les propostes que podem trobar als menús són espagueti de fajol en brou fumat, espàrrec verd en tempura de carbó, ceba dolça del volcà Croscat amb formatge de Farró i molles de pa, carbassó a les quatre maneres amb oli d'oliva negra i royale d'ametlla crua.

Cal destacar que, per Puigdevall, és molt important el paisatge, les estacions i que els ingredients per elaborar els seus plats siguin locals i de qualitat, ja que, assegura, només així es pot fer una cuina sostenible. Per això treballa amb els productes típics de la Garrotxa amb un llenguatge culinari actual, intentant potenciar les característiques dels productes més humils.

Un entorn idíl·lic
Després de la gastronomia, l’espai i l’arquitectura són la base del restaurant. La masia de les Cols està ubicada a la Garrotxa, al parc natural de la zona volcànica, un lloc privilegiat de gran bellesa. A més, l’arquitectura està firmada per RCR Arquitectes, que han fet de la masia un lloc modern i contemporani, que a la vegada guarda l’encant del lloc centenari. De les sales del restaurant destaca la sala daurada, un espai on la taula, les cadires, les parets i tota la decoració són d’aquest color.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: