Un curs d’estiu en desglossa les característiques i finalitza la setmana amb una degustació
tast vins
El vi com a aliment i com a producte vinculat a la salut són els principals objectius del curs d’estiu ‘Vi, cultura i salut’, que s’impartirà a la Universitat de Barcelona (UB) entre l’11 i el 15 de juliol. Un recorregut per la història, els costums, els paisatges, l’elaboració, el turisme i els aspectes nutritius i saludables d’aquesta beguda completaran la setmana lectiva, que tindrà lloc al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca del Penedès.
Cada dia, a partir de les 16 h, un expert farà la seva classe magistral, que en alguns casos serà pràctica. José Marcos Arévalo (Universitat d’Extremadura) encapçalarà el curs, que també comptarà amb Xavier Rubires (enòleg), Daniel Carmona Zubiri (Universitat d’Elx), Pedro Aznar (enòleg), Gemma Molleví (UB), Baldomero Bosch (enòleg), Rafael Blesa (neuròleg de l’Hospital de Sant Pau), Josep Maria Puiggròs (Institució Catalana d’Estudis Agraris), Pere Puigdomènech (Centre Superior d’Investigacions Científiques), Amador Sánchez (enòleg) i Carlos Roldán (musicòleg).
La matrícula al curs ja es pot formalitzar, i fins al 15 de juny les tarifes tenen un descompte.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia