Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Josep Pla guia dues rutes gastronòmiques

L’obra de l’escriptor, plena de referències culinàries, origina dues iniciatives a la Costa Brava

Josep Pla

Josep Pla

“L’única cuina realment viable és la basada en una limitada i estricta geografia.” Són paraules de Josep Pla que ara encaixen a la perfecció amb la reivindicació de la cuina de proximitat. Amb aquest argument la Fundació Josep Pla proposa dues activitats que uneixen dos mons, cuina i literatura: ‘Pla a taula’ i ‘Josep Pla, cuina i paisatge’.

La primera proposta és una idea d’Anna Maluquer, corresponsal poètica, que amb un treball previ amb el cuiner del restaurant i partint de la literatura gastronòmica de Josep Pla ofereixen una selecció de productes i receptes mentre s’escolta i es comenten els discerniments culinaris de Pla. L’activitat s’inicia a la Fundació, amb l’exposició permanent sobre Pla, i a continuació es visita un restaurant palafrugellenc o empordanès que prepara un menú de cuina tradicional. També és possible organitzar un ‘Pla a taula’ en qualsevol altre punt del país, sempre que el cuiner del restaurant i l’Anna Maluquer l’hagin treballat prèviament.

‘Josep Pla, cuina i paisatge’ és una proposta que combina alguna de les rutes o passejades literàries que descobreixen el paisatge empordanès amb la mirada de Josep Pla i un menú de cuina tradicional. El recorregut també comença amb l’exposició sobre l’escriptor a la seu de la Fundació Josep Pla i continua amb un passeig per Calella i Sant Sebastià —es dina al restaurant El Far.

També és possible fer una ruta Josep Pla per Palafrugell i Pals i dinar al restaurant Pa i Raïm de Palafrugell, amb un menú d’arròs a la cassola empordanès. I durant els mesos de maig i juny la ruta —a càrrec de l’Hotel Alga i en exclusiva per als seus clients— és per Calella de Palafrugell i el camí de Ronda fins a la Marineda. El dinar és al restaurant de l’establiment hoteler, amb un menú d’arròs negre.

Per participar en qualsevol de les iniciatives cal inscriure’s a info@fundaciojoseppla.cat o bé trucar al telèfon 972 30 55 77.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: