L’obra de l’escriptor, plena de referències culinàries, origina dues iniciatives a la Costa Brava
Josep Pla
“L’única cuina realment viable és la basada en una limitada i estricta geografia.” Són paraules de Josep Pla que ara encaixen a la perfecció amb la reivindicació de la cuina de proximitat. Amb aquest argument la Fundació Josep Pla proposa dues activitats que uneixen dos mons, cuina i literatura: ‘Pla a taula’ i ‘Josep Pla, cuina i paisatge’.
La primera proposta és una idea d’Anna Maluquer, corresponsal poètica, que amb un treball previ amb el cuiner del restaurant i partint de la literatura gastronòmica de Josep Pla ofereixen una selecció de productes i receptes mentre s’escolta i es comenten els discerniments culinaris de Pla. L’activitat s’inicia a la Fundació, amb l’exposició permanent sobre Pla, i a continuació es visita un restaurant palafrugellenc o empordanès que prepara un menú de cuina tradicional. També és possible organitzar un ‘Pla a taula’ en qualsevol altre punt del país, sempre que el cuiner del restaurant i l’Anna Maluquer l’hagin treballat prèviament.
‘Josep Pla, cuina i paisatge’ és una proposta que combina alguna de les rutes o passejades literàries que descobreixen el paisatge empordanès amb la mirada de Josep Pla i un menú de cuina tradicional. El recorregut també comença amb l’exposició sobre l’escriptor a la seu de la Fundació Josep Pla i continua amb un passeig per Calella i Sant Sebastià —es dina al restaurant El Far.
També és possible fer una ruta Josep Pla per Palafrugell i Pals i dinar al restaurant Pa i Raïm de Palafrugell, amb un menú d’arròs a la cassola empordanès. I durant els mesos de maig i juny la ruta —a càrrec de l’Hotel Alga i en exclusiva per als seus clients— és per Calella de Palafrugell i el camí de Ronda fins a la Marineda. El dinar és al restaurant de l’establiment hoteler, amb un menú d’arròs negre.
Per participar en qualsevol de les iniciatives cal inscriure’s a info@fundaciojoseppla.cat o bé trucar al telèfon 972 30 55 77.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia