El restaurant Piona (www.piona.cat) i la gelateria Maximum (www.maximum.cat), tots dos de Sabadell, s’han unit per tal de crear un sorprenent menú de degustació de 12 plats anomenat 'Ice Food', amb el gelat com a fil conductor. Aquesta experiència gastronòmica inèdita es podrà gaudir, prèvia reserva al Piona, els dimecres 27 de juny i 11 de juliol, en una convocatòria única a les 21 h que pretén seduir el paladar i divertir als comensals a parts iguals.
Quatre actes
Es tracta d’un menú de textures i contrastos inspirats en el fred, que se servirà al mateix moment a tots els comensals per tal de trobar la temperatura òptima per degustar el gelat; que en unes ocasions és el plat principal i, en d’altres, forma part de l’acompanyament. Dividit en quatre actes, la primera part s’anomena 'Entreteniments' i consta de quatre plats: escopinya amb gelat de vinagre envellit de pedro ximenes, nachos amb gelat de guacamole acompanyat amb ceba i tomàquet, gelat de pa amb tomàquet i pernil ibèric i gelat mi-cuit de foie amb sal i oli. La segona etapa del sopar es diu 'Mar' i proposa salmó fumat amb gelat de sèsam torrat, cebiche de corball amb gelat de llima i alfàbrega i tonyina en sashimi amb gelat de wasabi. Els plats de l’apartat 'Terra' són el pulled porc amb sorbet de salsa barbacoa, el bistec tàrtar amb gelat de mostassa antiga i el gelat de gorgonzola amb nous i peres. I per acabar, les postres són pa amb gelat de xocolata negra, oli i sal -una nova versió del tradicional pa amb oli i xocolata- i gelat de 4 espècies, maduixots amb vinagre i xocolata fondant, per tancar la festa gastronòmica.
El menú té un preu tancat de 30 euros (begudes a part) i per degustar-lo cal trucar al Piona (Tel.: 93 854 94 29) per fer la reserva.