Des de bon matí i fins al vespre és un espai per fer-hi un mos amb garantia de qualitat i bon sabor
restaurant la criolla bcn
Esmorzars, aperitius, dinars, berenars, pastes i entrepans per emportar-se, cafès de feina, trobades informals, lectura dels diaris tot fent un mos a la terrassa... Tot s’hi val i tot és possible a La Criolla, fins i tot una presentació de biquinis. És un dels últims establiments a sumar-se a l’oferta gastronòmica de Barcelona, que el darrer any ha vist com el ventall de restaurants i cafès no ha parat de créixer.
Cutxo Suniaga és l’ànima d’aquest local diàfan, càlid, modern i amb cuina a la vista on la pastisseria hi té un paper destacat. Perquè tant ell com la seva sòcia s’han format com a pastissers, tot i que també se’n surten molt bé amb el receptari salat. L’objectiu de l’establiment és omplir cada dia i a qualsevol hora; sense presses, amb una carta saborosa, equilibrada i moderna sense excentricitats. Des dels fogons cada dia es proposa un plat diferent, que es pot combinar amb una sopa i unes postres per obtenir un menú ben complet o bé escollir entre les diverses amanides, entrepans i altres menges fresques que preparen per a l’ocasió.
“La mare havia de treballar i no podia ser a casa per fer-nos el dinar. Però ens ho deixava tot a punt perquè ens el féssim nosaltres”, recorda en Cutxo, enginyer veneçolà establert a la Ciutat Comtal des de fa uns anys. Així es va familiaritzar amb els fogons i les coccions, fins que n’ha fet el seu ofici. Cuscús amb pollastre, sopa de fonoll, quiche de pèsols, crema d’albergínia, lasanya bolonyesa o coca de trempó són alguns dels plats que han servit durant el primer mes de vida, amb pastissos de cítrics, fruites vermelles, xocolata i d’altres com a colofó. Tot fet a la cuina de La Criolla, del dia i amb productes de temporada i de proximitat. Es pot demanar alguna cosa més?