Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La cuina, el centre de la llar

Les cuines obertes s’imposen, tant en cases grans com en pisos petits

cuina-interiorisme

cuina-interiorisme

Malgrat el ritme de vida més accelerat, la cuina s’ha convertit en l’espai més concorregut de les cases, darrerament. Es cuina poc i malament, diuen molts, però menjar uneix i l’estança dels fogons és ara la més vital de qualsevol llar. Adéu a les cuines petites, on cal fer malabarismes per entrar-hi i obrir la porta de la nevera a la vegada. Adéu a les parets que aïllen el recinte. Adéu al marbre i al granit. Les cuines d’ara s’obren i comparteixen espai amb el menjador i la sala d’estar. No hi ha res a amagar. Són l’exemple perfecte d’ordre i aprofitament de l’espai i aposten per materials tant o més resistents que el marbre i més funcionals, més estètics o més econòmics.

La darrera edició barcelonina de CasaDecor no va ser prolífica en interiorisme culinari, però va demostrar que és la joia de moltes llars. L’empresa alemanya Bulthaup, per exemple, s’ha fixat en tots els detalls perquè cuinar sigui una experiència agradable, pràctica i estètica. Tot es té a mà i tot queda amagat, perquè ni la pols ni el greix embrutin pots, coberts, vaixelles i altres instruments que ara es deixen a la vista. Llums que il·luminen on cal, taules de fusta per treballar còmodament, fogons que eviten cremades, armaris que amaguen els electrodomèstics o mobles-rebost que brillen a la sala d’estar sense fer-se veure.

Bulthaup és una marca d’alta gamma, però conscient de la importància que actualment té la cuina, ha creat tres línies de mobiliari perquè els més cuinetes puguin beneficiar-se del seu disseny. Si el pressupost és el que mana, Ikea sempre és la solució recurrent i l’oferta és extensa. Cuines per a solters, casats, moderns, clàssics… i amb la possibilitat de fer-hi combinacions a mida de cada estil.

Entre una i altra opció el catàleg és extens, i d’això se n’ocupen interioristes, professionals dels materials, de mobiliari i de l’aprofitament de l’espai. Les responsables de l’estudi Arquitectura Interior van presentar a CasaDecor una cuina oberta, mitjana i confortable, amb materials resistents com el corian i llum sostenible amb leds. Res extremament nou, però amb una aposta pròpia: una fotografia de gran format en un plafó retroil·luminat, “per humanitzar l’espai”. No és que la cuina entri a la sala d’estar, sinó a la inversa.

Minimalista, rústica, retro o ecològica, la cuina reclama el seu rol dins les cases.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: