Yango, els entrepans més ‘canalles’ de Carles Abellan
Carles Abellan, al Yango Urban Food de la Boqueria
Yango Urban Food, al Mercat de la Boqueria de Barcelona
Sis països, set entrepans, una ‘llangonissa’. L’oferta ‘canalla’ d’entrepans de carrer que ofereix Carles Abellan al nou Yango Urban Food del mercat barceloní de la Boqueria es defineix com una proposta cosmopolita i catalana alhora. El xef ha volgut combinar un producte de qualitat propi, la botifarra, amb ingredients dels cinc continents per crear els entrepans Japó, Mèxic, Nova York, Corea, Perú i, també, és clar, el Barcelona i el català.
El disseny de l’establiment i de tots els elements que hi conflueixen reflecteix l’esperit urbanita i informal —a l’estil dels grafiters i el món dels ‘skaters’— d’un Yango gurmet, però proper. A preus raonables, entre cinc i sis euros l’entrepà (a excepció del català, que inclou tòfona i bolets de temporada), es busca una estètica jove i de carrer, però sense perdre l’essència gurmet, sofisticada i exòtica.
Entrepans d’autor
Els entrepans, que es poden complementar amb amanides, estan elaborats amb un pa de luxe i una ‘llangonissa’ tradicional que es fa de manera artesana a Catalunya des dels anys 70 del segle passat i que, a Yango, es pot trobar de porc, de gall dindi i, fins i tot, vegetariana. Yango, una abreviatura de la pronunciació urbana d’aquest embotit, es proposa anar introduint nous ingredients per voltar el món i tornar als carrers de Barcelona.
Yango Urban Food
Pòrtics del Mercat de la Boqueria, local 4-5. Barcelona.
Tel. 93 252 89 61.
Obert en horari de mercat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia