Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La tardor es menja a Matamala

El restaurant barceloní aposta per la cuina estacional i de proximitat amb una carta de temporada

menú tardor matamala1

Sopa de carbassa amb foie - ÀM

menú tardor matamala2

Trinxat de la Cerdanya - ÀM

menú tardor matamala3

Calamars farcits amb bolets - ÀM

menú tardor matamala4

Una part del restaurant-botiga Matamala - ÀM

Definitivament, la tardor ha arribat al dia a dia i a la cuina de restaurants fidels a la temporada, com el barceloní Matamala. Per això, del 21 de setembre al 21 de desembre, dies que delimiten l’estació astrològica, l’establiment serveix plats estrictament de tardor.

Trinxat de la Cerdanya amb col de paperina i patata del bufet; crema de carbassa d’un pagès que l’equip de cuina de Matamala coneix directament; ous ferrats de Calaf amb patates, bolets de la Boqueria i foie; rap a la planxa amb espinacs del Baix Llobregat; calamars farcits amb carn i ofegats amb ceba de Figueres i bolets de la Boqueria; pollastre de pagès del Berguedà rostit amb prunes i pinyons, o arròs del delta de l’Ebre amb llet són algunes de les propostes per entrar en calor. Un compromís de la direcció del restaurant que no és només amb les estacions, sinó també amb la proximitat.

Matamala se suma així a l’oferta de restaurants explícitament quilòmetre zero, l’última tendència gastronòmica al país. Però la carta també ofereix plats per als que prefereixen la globalització culinària i té en compte intoleràncies alimentàries i opcions com el vegetarianisme. Fins i tot incorpora un valor pedagògic, ja que ressalta els plats que formen part del receptari tradicional català.

A les copes hi aboquen vins catalans, amb un descobriment del qual se senten molt satisfets: La Guinardera, un negre del Priorat que ja podeu incorporar al rebost i que també us poden vendre a Matamala, perquè a més de restaurant també és una botiga de delicadeses. Una opció a tenir en compte a l’hora de fer obsequis, sobretot ara que han posat a disposició de la clientela vals de regal en forma de cullera de fusta per un import de 35, 45 o 60 €.


* Matamala. Rambla de Catalunya, 13. 08007 Barcelona. Tel. 93 302 66 31. Obert tot l’any.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: