Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Viu les Terres de l'Ebre a les Festes de la Sega

Els municipis de Sant Jaume d'Enveja, Deltebre, l'Ampolla, l'Aldea i Amposta celebren les tradicionals festes de l'arròs

Camp d'arròs del delta de l'Ebre

Camp d'arròs del delta de l'Ebre Thinkstock

El conreu d’arròs forma part de la història de les terres del delta de l’Ebre i de la identitat dels seus municipis. La construcció del canal va possibilitar la creació de camps de cultiu, que formen part del paisatge de la zona. Cada any celebren les Festes de la Sega de l’arròs, una tradició per donar a conèixer l’arròs ebrenc. Aquest producte ha estat fonamental en l’economia local i està molt present a la gastronomia deltaica.

Enguany, les festes tindran lloc els mesos de setembre i octubre. Concretament, les dates són: el 10 de setembre a Sant Jaume d’Enveja, el 17 de setembre a Deltebre i a l’Ampolla, el 24 de setembre a l’Aldea i l’1 d’octubre a Amposta. Els pagesos us demostraran com es dona un bon cop de falç per segar el camp i com es transportaven les garbes a l’era per batre-les. L’agricultura s’ha modernitzat amb el pas del temps, però els antics processos manuals de cultiu són part de la història.

Durant aquests dies no només hi haurà demostracions de com es segava antigament; també s’organitzen un munt d’activitats per donar a conèixer la importància de l’arròs per a aquest territori. A més, hi haurà jota ballada, un dinar popular, jocs tradicionals amb què gaudirà tota la família, teatre i d’altres sorpreses. A l’Ampolla, per exemple, s’amenitzarà la jornada amb música en viu i podreu tastar arrossos cuinats.

D’altra banda, també s’organitzen unes jornades gastronòmiques amb l’arròs com a protagonista, que seran del 17 de setembre a l’1 d’octubre a l’Ampolla i de l’1 al 31 d’octubre a Amposta. Els restaurants d’aquests municipis prepararan plats especials d’arròs que podreu trobar a les seves cartes, des de paelles marineres fins a arròs negre. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: