El Palau Requesens estrena una proposta gastronòmica per descobrir la cuina catalana medieval i la història del barri Gòtic de Barcelona
culleres medievals
Jarret de vedella amb mel i espinacs, panses i pinyons. Aquest és l’entrant que proposa el Palau Requesens per obrir l’àpat de les Nits d’història i llegenda. Pot semblar un plat actual, però és un entrant digne de la més alta noblesa d’altres temps. Antigament, la carn de vedella no era tan accessible com avui i la mel era un ingredient estrella per les seves propietats curatives i el valor gustatiu que tenia.
La nit històrica i gastronòmica comença amb una recepció a les 20 h al Palau Requesens. Tot seguit, un guia porta els participants a conèixer el barri Gòtic de nit i tots els secrets que s’amaguen pels carrers estrets d’aquesta part de la Ciutat Comtal. Finalment es torna al punt de partida, on es retrocedeix en la història a través del paladar.
El Palau Requesens, seu actual de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, torna a la cuina catalana d’entre els segles XII i XV els dijous, divendres i dissabtes de març a juny. El preu és de 67 € per persona i inclou la visita històrica, la xerrada amb un expert i l’àpat medieval.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia