La sisena edició de l’esdeveniment promocionarà la cuina del país andí
Exemple de plat peruà
El Mercat de Mercats de Barcelona convida en aquesta sisena edició el Perú per fer una demostració i tast de la seva cuina. La fira, que se celebra al cap de setmana del 23 al 25 d’octubre, convertirà el centre de la Ciutat Comtal en un gran mercat al carrer amb diverses parades, restauradors i una gran varietat de productes alimentaris i vitícoles catalans. Aquest any, el Mercat també estarà ple de productes i menjars característics de la geografia peruana.
Tastos i demostracions
A part de les parades i el rebost de productes, es portaran a terme una sèrie d’activitats a les Aules Gastronòmiques i de Tast, on es desenvoluparan ponències sobre el cebiche o ‘la causa de Lima’. Les xerrades estaran guiades pels xefs Víctor Gutiérrez, del restaurant Víctor Gutiérrez; Jorge Muñoz, del restaurant Pakta, de Barcelona; Alonso Ferraro, del restaurant Tanta, de Barcelona, i Roberto Sihuay ,del Ceviche 103, també a la Ciutat Comtal.
La puixança del Perú
Des de fa uns anys, els cuiners peruans han aconseguit situar la seva gastronomia com una de les més importants a nivell mundial. I per aquest motiu, des del Perú vindrà el cuiner Gastón Acurio, de l’Astrid & Gastón, de Lima, restaurant que es troba al lloc 14è dels ‘World’s 50 Best Restaurant 2015’. Acurio ensenyarà l’essència de la seva cuina i comptarà amb l’ajuda de la seva colla de ‘La leche de tigre’, formada per Rafael Piqueras, del restaurant Maras, i José del Castillo, de La Taberna Isolina, tots dos de Lima.
Amb aquesta edició del Mercat de Mercats, doncs, no només es vol tastar l’extensa varietat d’aliments catalans, sinó també descobrir la gran diversitat de la cuina peruana mitjançant els seus productes. Alguns d’ells són per exemple la ‘lúcuma’, una fruita amb ferro, vitamina B3 i triglicèrids, o ‘l’espàrrec’, baix en calories i sense colesterol. Al Mercat es podrà trobar l’‘Stand del Perú’, un espai ambientat com un restaurant andí per degustar el pisco i plats com el cebiche crioll o ají de gallina.
Recentment, el Perú ha estat reconegut com el Millor Destí Gastronòmic d’Amèrica del Sud per quart any consecutiu pels World Travel Awards, i el 2016 serà seu del II Fòrum Mundial de Turisme Gastronòmic, que organitza l’Organització Mundial del Turisme (OMT).
Altres activitats del Mercat
Però la gastronomia peruana no serà l’única protagonista del Mercat de Mercats. Les parades que es podran visitar aquest cap de setmana procedeixen de tots els mercats barcelonins: de La Boqueria, Santa Caterina, Felip II, Lesseps, La Llibertat i de Galvany, i a cadascuna oferiran un producte estrella acompanyat d’una recepta per als visitants.
A més, els ‘Artistes de mercat’ compartiran els seus secrets i coneixements dels productes que es distribueixen a les seves parades. De la mateixa manera, els productes agroalimentaris artesans amb marca catalana tornaran a tenir un espai destacat a les parades, com en les edicions anteriors.
A més, se celebrarà el ‘showcooking’ a l’Aula Gastronòmica, amb molts dels grans xefs de Barcelona i Catalunya: Oriol Rovira, Nandu Jubany, Oriol Balaguer, Eduard Xatruc, Mateu Casañas, Oriol Castro, Xavier Franco, Carles Gaig, Ever Cubilla, Mey Hoffman, Marc Gascons, Jordi Herrera i Raúl Balam, entre d’altres. I a l’Aula Tast no només es podrà tastar vi, sinó que també es podrà assistir a degustacions d’una gran varietat de productes.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia