Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Nectari s’apunta a l’alta cuina saludable

Prepara un menú amb ingredients i coccions que afavoreixen la salut sense perdre creativitat

truita de tavascan-nectari

El Nectari explora les possibilitats de la truita de riu

pa liv-nectari

El pa Liv en versió panet per acompanyar un àpat

La truita de riu de Tavascan, un pa ric en betaglucans, el Dia Mundial de la Salut i la crisi són els protagonistes d’un nou rumb encetat pel restaurant barceloní Nectari, dirigit per Jordi Esteve als fogons i amb una estrella Michelin des de l’any passat. Prendre consciència de tot plegat ha dut l’establiment a posar en marxa un menú saludable, un àpat en què la creativitat i el risc de l’alta cuina es posen al servei de la salut per demostrar que poden entendre’s.

L’inici d’aquesta proposta ha estat possible gràcies a la intervenció de Blanca Esteve, germana del xef del Nectari i nutricionista de professió. “Hem pensat un menú baix en greixos i que, alhora, facilita la reducció de colesterol”, indica l’experta. Per començar, els elements bàsics d’aquesta idea han estat la truita salvatge del Pallars i el pa Liv. El primer és un peix blau; per tant, ric en omega-3 (àcids greixosos essencials poliinsaturats), bo per prevenir els riscos de patir malalties cardiovasculars. Liv és el nom d’un preparat per fer pa, elaborat per l’empresa catalana Zeelandia, que conté civada i ordi, cereals rics en betaglucans, un tipus de fibra que ajuda a reduir els nivells de colesterol i reconeguda per la Unió Europea.

D’aquesta manera Nectari es converteix en el primer restaurant de Barcelona que ofereix aquest pa, que des de finals de febrer també es pot trobar a les fleques Vallespà de Sant Cugat del Vallès i de Rubí, ja que aquesta empresa també n’elabora. Però no és l’única manera de nodrir l’organisme amb betaglucans, perquè és una fibra present de manera natural als grans de civada i d’ordi, així com a bolets com el xiitake.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: