Prepara un menú amb ingredients i coccions que afavoreixen la salut sense perdre creativitat
El Nectari explora les possibilitats de la truita de riu
El pa Liv en versió panet per acompanyar un àpat
La truita de riu de Tavascan, un pa ric en betaglucans, el Dia Mundial de la Salut i la crisi són els protagonistes d’un nou rumb encetat pel restaurant barceloní Nectari, dirigit per Jordi Esteve als fogons i amb una estrella Michelin des de l’any passat. Prendre consciència de tot plegat ha dut l’establiment a posar en marxa un menú saludable, un àpat en què la creativitat i el risc de l’alta cuina es posen al servei de la salut per demostrar que poden entendre’s.
L’inici d’aquesta proposta ha estat possible gràcies a la intervenció de Blanca Esteve, germana del xef del Nectari i nutricionista de professió. “Hem pensat un menú baix en greixos i que, alhora, facilita la reducció de colesterol”, indica l’experta. Per començar, els elements bàsics d’aquesta idea han estat la truita salvatge del Pallars i el pa Liv. El primer és un peix blau; per tant, ric en omega-3 (àcids greixosos essencials poliinsaturats), bo per prevenir els riscos de patir malalties cardiovasculars. Liv és el nom d’un preparat per fer pa, elaborat per l’empresa catalana Zeelandia, que conté civada i ordi, cereals rics en betaglucans, un tipus de fibra que ajuda a reduir els nivells de colesterol i reconeguda per la Unió Europea.
D’aquesta manera Nectari es converteix en el primer restaurant de Barcelona que ofereix aquest pa, que des de finals de febrer també es pot trobar a les fleques Vallespà de Sant Cugat del Vallès i de Rubí, ja que aquesta empresa també n’elabora. Però no és l’única manera de nodrir l’organisme amb betaglucans, perquè és una fibra present de manera natural als grans de civada i d’ordi, així com a bolets com el xiitake.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia