La comunitat hostalera del país, amb els xefs Quique Dacosta, Albert Adrià i José Carlos García al capdavant, comença aquesta setmana el seu repte solidari contra la desnutrició infantil al món, una malaltia que està present en la meitat de les morts de menors de 5 anys que es produeixen cada any: 3,1 milions. Des del 15 de setembre i fins al 15 de novembre, propietaris, xefs i la resta del personal de cuina i sala estaran reunint fons a favor de la lluita contra la fam.
Ho faran en la 9a edició de Restaurants contra la Fam (www.restaurantscontralafam.org), una iniciativa en la qual els establiments posen en la seva carta un plat, diversos plats o un menú solidaris i cada vegada que un comensal els sol·liciti, el local donarà part del seu preu –entre 0,50 i 2 euros- a Acció contra la Fam.
Dacosta, Adrià i García apadrinen la iniciativa, en la qual participen més de 1230 restaurants i que l'any passat va reunir 195 000 euros.
Per tercer any consecutiu ha pujat la xifra de persones que pateixen fam al món: 821 milions de persones, sis més que en 2017. Aquesta pujada es deu principalment a la proliferació de conflictes que es perllonguen en el temps. Dades com que 122 dels milions d’infant amb desnutrició crònica viuen en països en conflicte, ho confirmen.
Els clients, peces essencials contra la fam
Perquè Restaurants contra la Fam aconsegueixi l'objectiu és essencial la participació dels clients. A la seva mà està acudir als restaurants col·laboradors i triar els plats solidaris. També, per a aquesta edició, s'anima a tots ells que comparteixin les fotos dels seus plats amb el hashtag #RestaurantesContraelHambre.
A la pàgina web www.restaurantescontralafam.org es pot buscar per àrea geogràfica i per tipus de menjar els establiments col·laboradors més propers. Una vegada allí, n'hi ha prou amb buscar què plats estan assenyalats com a solidaris i sol·licitar-los. Així mateix, els clients poden contribuir realitzant un donatiu en les guardioles instal·lades en els locals.