Us convidem a descobrir la gastronomia antillana i el seu vincle amb la cuina catalana
Tossa de Mar
Els dies 15, 16 i 17 d’abril, Tossa de Mar dóna la benvinguda a la seva Primera Fira dels Indians, per recordar el seu paper com a precursora del comerç amb els indians de les comarques gironines. El llegat d’aquesta època daurada a nivell comercial és present a la nostra cuina, i, per aquest motiu, durant la fira, Tossa de Mar ens proporciona una completa mostra de la gastronomia antillana i la seva relació amb els plats i les receptes que coneixem avui.
‘Indians a taula’ és el nom de les Jornades Gastronòmiques que celebra aquesta vila en el marc de la fira. Diverses activitats i propostes saboroses seran l’oportunitat perfecta per conèixer els aliments i les receptes que van arribar d’Amèrica i que utilitzem sovint a casa nostra.
Propostes gastronòmiques d’ultramar
El divendres a les 12 h, l’Hotel Diana acull la presentació dels menús indians que oferiran els restaurants de Tossa durant els dies de la fira. El dissabte, durant tot el dia podreu passejar pel mercat d’ultramarins, i, si preferiu conèixer els aliments i la cuina indians més a fons, podeu participar a les jornades d’estudi ‘Indians a taula, sabors d’anada i tornada’, activitat d’inscripció gratuïta que tindrà lloc a les 10 h i que comptarà amb un dinar opcional per 25 €.
El mateix dissabte a les 19 h, el gastrònom, historiador de la cuina catalana i periodista Jaume Fàbrega presentarà la seva obra ‘La cuina modernista’ a la Sala d’Actes de la Casa de Cultura de Tossa de Mar. Per als més llaminers, el diumenge 17 a les 11.30 h tindrà lloc una conferència i tast de xocolata a càrrec del Museu de la Xocolata de Barcelona i del Gremi de Pastissers de Barcelona. D’altra banda, a les 16 h, la plaça de l’Antic Hospital de Sant Miquel acull el Concurs de Pastissos de Xocolata, que acabarà amb una xocolata popular i el tast de les propostes presentades.
Menús indians
Els establiments de Tossa que oferiran menús i propostes especials durant tot el cap de setmana són: Bahía, Casa Igor, Pizzeria Bello, La Tortuga, Mestre d’Aixa, Marina, Donde Siempre, Santa Marta, el Xiringuito, Bar Savoy, Veramar, La Mamma, Bar Mar i Cel, Bahitossa Bar Grill, Pizzeria Little Italy, Capri, Can Carlos, La Cuina de Can Simón, Penya Blaugrana, Can Tonet, Bar del Far, Vila Bella, Pastisseria Tomàs, Pastisseria Neras, Pastisseria Abellán.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia