Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quatre noves estrelles catalanes

La Guia Michelin atorga noves distincions en un repartiment sense grans sorpreses

Emporium restaurant michelin

Emporium restaurant michelin

El firmament gastronòmic català té, des d'avui, quatre noves estrelles —Michelin, s'entén—, amb la incorporació a la guia de dos establiments de Barcelona, un del Masnou i un de Castelló d'Empúries.

La gastronomia del país s'ha citat, aquest vespre del 25 de novembre, a Santiago de Compostel·la per conèixer el veredicte més esperat del sector —amb permís del llistat dels 50 millors restaurants del món. Les travesses apuntaven a que hi hauria poques sorpreses i, en general, pocs canvis. I, novament, l'han encertat.

No és que no hi hagi hagut novetats, però totes eren més o menys esperades i, de nou, Catalunya manté inamovibles els dos triestrellats que ja tenia, el Celler de Can Roca i el Sant Pau, mentre segueix l'espera d'incorporar un tercer restaurant al capdamunt del podi. 

Les noves estrelles catalanes
A nivell de Catalunya, els únics canvis que presenta la guia són la incorporació de quatre nous restaurants, amb una estrella cadascun, i la pèrdua de l'estrella que tenien per part de dos restaurants. Es tracta del Manairó, a Barcelona, i de Ca l'Arpa, a Banyoles. Cal sumar-hi la pèrdua, per tancament, de les estrelles del Neichel i el Comerç 24.

Pel que fa als quatre nous estrellats, són el Disfrutar, de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, i l'Hoja Santa, de Paco Martínez i Albert Adrià, tots dos a la Ciutat Comtal. Els responsables de la guia destaquen la creativitat, el gust i el nivell tècnic dels menús degustació del Disfrutar, i l'alta cuina mexicana amb tocs moderns de l'Hoja Santa —per cert, Barcelona es consolida com la ciutat més estrellada però amb la sorpresa de no disposar, encara, de cap restaurant amb tres estrelles Michelin.

Fora de la capital del país, dos nous locals s'incorporen a la llista: el Tresmacarrons d'El Masnou, amb Miquel Aldana al capdavant, i l'Emporium de Castelló d'Empúries, de la mà de la família Jordà. Del primer, els jutges han valorat l'aposta per una carta actual amb productes de temporada, elaboracions cuidades i fixació pel detall, mentre que del restaurant empordanès han destacat la combinació de les arrels regionals amb les tècniques actuals per oferir una cuina amb una matèria primera de màxima qualitat.

Pocs canvis, en general
A nivell estatal tampoc hi ha nous triestrellats però val la pena destacar la segona estrella que ha obtingut el restaurant Zaranda, de l'hotel Castell Son Claret d'Es Capdellà, a Mallorca, amb Fernando P. Arellano al capdavant. Junt al restaurant madrileny Coque, és l'únic establiment que aconsegueix una segona estrella en aquesta edició.

Pel que fa als restaurants amb una estrella —157 en el conjunt de l'estat espanyol—, enguany hi ha hagut 15 noves incorporacions, incloent les quatre que hem mencionat a Catalunya.

Totes les estrelles catalanes
Si voleu saber quins restaurants estrellats tenim a Catalunya, aquí en teniu el llistat:

Tres estrelles
El Celler de Can Roca (Girona)
Sant Pau (Sant Pol de Mar)

Dues estrelles
Àbac (Barcelona)
Miramar (Llançà)
Lasarte (Barcelona)
Les Cols (Olot)
Enoteca (Barcelona)
Moments (Barcelona)

Una estrella
Pakta (Barcelona)
Tickets (Barcelona)
Hoja Santa (Barcelona)
Disfrutar (Barcelona)
L’Ó (Sant Fruitós de Bages)
Les Moles (Ulldecona)
Casamar (Llafranc)
Caelis (Barcelona)
Cinc Sentits (Barcelona)
Dos Cielos (Barcelona)
Gaig (Barcelona)
Hisop (Barcelona)
Hofmann (Barcelona)
Fonda Sala (Olost de Lluçanès)
Moo (Barcelona)
Saüc (Barcelona)
Via Veneto (Barcelona)
Els Casals (Sagàs)
L’Angle (Barcelona)
Capritx (Terrassa)
Estany Clar (Cercs)
Can Jubany (Calldetenes)
La Cuina de Can Simon (Tossa de Mar)
Ca L’Enric (la Vall de Bianya)
Bo.Tic. (Corçà)
Massana (Girona)
La Fonda Xesc (Gombrèn)
Els Tinars (Llagostera)
Torreó de L’Indià (Xerta)
Rincón de Diego (Cambrils)
Can Bosch (Cambrils)
Fogony (Sort)
Emporium (Castelló d'Empúries)
Les Magnòlies (Arbúcies)
Dos Palillos (Barcelona)
Koy Shunka (Barcelona)
Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)
Tresmacarrons (El Masnou)
Nectari (Barcelona)
Els Brancs (Roses)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: