La població li ret homenatge i converteix el dinar popular clàssic en una mostra gastronòmica
carxofa st boi
La carxofa torna a regnar a Sant Boi de Llobregat. És la protagonista d’una de les principals celebracions de la ciutat i enguany, per commemorar els 12 anys de la festa, s’ha decidit convertir el dinar popular en una mostra gastronòmica. La trobada es refina i ofereix als assistents una degustació de plats elaborats amb carxofa per alguns dels fogons més notables de Sant Boi.
Amb l’eslògan ‘Sant Boi degusta carxofes’, la festa tornarà a omplir la rambla de Rafael Casanova, aquest diumenge, 27 de març. Per 10 € es podran tastar quatre plats de la mostra (inclou el pa, postres, beguda, vi o cava i degustació de cervesa Inedit) i es podrà participar en el sorteig de diversos premis. Qui ho prefereixi, podrà gaudir d’un plat per 2 €. Els restaurants Art Ibèric, Blanc&Negre (El Castell), Cal Vitus, Can Tastaolletes, Diversus, Dolç i Salat, Duff, El Llac d'Ariadna, Escándalo Moncho's, Can Figueras, Hotel Frontair Congress Barcelona, Il Peccato di Cupido, La Terrazza del Peccato, La Lola, La Superllesca, La Trocha ‘Casa Julián’ i Delícies d'en Joel, seran els encarregats de preparar les diverses degustacions.
Paral·lelament a la mostra s’han programat altres activitats: visites guiades al Parc Agrari amb autobús i carruatge de cavalls, trobada de col·leccionistes de plaques de cava, trobada de puntaires, jornada de portes obertes a les termes romanes, Can Torrents i al nou museu Can Barraquer, i espais de venda de carxofes i productes artesans.
Un producte de qualitat
La carxofa és el producte estrella de l’horta santboiana. És una hortalissa rica en vitamines, minerals i fibres, molt baixa en greixos, i les seves qualitats depuratives li han atorgat molt bona fama. A banda de les seves propietats organolèptiques, és un producte molt versàtil a la cuina: casa amb arrossos, carns o peixos i admet nombroses formes de cocció.
Al delta del Llobregat fa gairebé cent anys que la carxofa és la reina dels cultius. La carxofa Prat gaudeix del distintiu europeu de qualitat d'indicació geogràfica protegida (IGP) i, segons l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels, destaca per ser "lleugerament àcida, fresca, intensa, dolça i vellutada. Gustosa i suau. Aquestes característiques contrasten amb les carxofes d’altres procedències, especialment per la suavitat del seu gust, per ser menys oxidativa, així com per la seva textura fina i la suau astringència produïda per la tenacitat de la carxofa”.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia