Segadors del Delta ha presentat 1860, un nou licor prèmium de crema d'arròs, amb motiu del seu desè aniversari. La beguda, que porta el nom de l'any en el qual es va plantar la primera llavor en el delta de l'Ebre, està dedicada al sector de l'hostaleria, la restauració, el càtering i les botigues gurmet. Enric Batlle, director general de Nomen Foods, i Fran López, xef de Xerta Restaurant i ambaixador de Bayo, marca del grup d'alimentació, van presentar el licor en un còctel organitzat en la terrassa de l'hotel Ohla Eixample.
El licor és elegant i té característiques distintives i refinades. Adquireix el color blanc de l'arròs amb què s'elabora, amb tocs brillants i untuosos. D'entrada, és suau, dolç i amb molt de volum -sense arribar a ser espès-, saborós, ple, ben estructurat i rodó. És llarg i persistent gràcies als sabors cítrics, especialment la taronja, i el final de boca és suau i agradable. Es recomana prendre'l sol, ben fred i amb gel, a l'estil 'on the rocks', presentat en un got o copa de boca ampla per tal de no concentrar massa les aromes. També es pot acompanyar de fruita seca o d'algun dolç, com ametlles garapinyades, i és ideal com a beguda digestiva per prendre després d'un bon àpat. També pot ser un bon ingredient en la preparació de còctels i combinats.
Segadors del Delta, marca d'arrossos que pertany a Nomen Foods, va ser creat el 2009 amb l'objectiu de ser un referent en el sector dels productes de proximitat. Posseeix, a més de diverses varietats d'arròs, una gamma de begudes alcohòliques originals, autòctones i de qualitat, en les quals l'ingredient principal és l'arròs.