Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

“Ser mare em va fer decidir a fer-me vegana”

Entrevistem Alba Juanola, autora del llibre ‘Mis recetas vegetarianas’, que va donar un gir de 180º a la seva dieta

Alba Juanola

Alba Juanola

Per què va decidir fer-se vegetariana?
Era un pensament que feia molts anys que tenia a dins. Des de ben petita que no m’interessava gaire menjar segons quins plats de carn. I donava voltes a fer-me vegetariana. Però en no conèixer ningú que ho fos ni conèixer aquest món, ho vaig anar deixant passar. I va ser un dia, als pocs mesos de néixer la meva primera filla, quan preparant el sopar em vaig adonar que realment no volia menjar allò, que era el moment de fer-me vegetariana. El que va fer que donés el pas va ser el fet de ser mare, d’haver d’alimentar la meva filla d’una forma coherent amb el que pensava. El meu marit va fer-se vegetarià amb mi.

Quin és el principal repte de seguir una dieta vegetariana?
Suposo que el mateix que el d’una persona omnívora. Menjar molt variat per tenir una dieta equilibrada.

S’ha trobat alguna dificultat perquè els seus fills també puguin seguir-la?

En realitat, no. En el moment de començar a introduir l’alimentació complementària, ho vam parlar amb la pediatra i no hi va posar cap problema. Ella porta altres nens vegetarians, així que ja hi té experiència. I els nostres fills no tenen cap problema, son vitals i intel·ligents, com ho pot ser qualsevol nen omnívor.

La cuina vegetariana és avorrida?
De cap manera! Des que som vegetarians, hem descobert una gran quantitat d’ingredients que abans no coneixíem. Hi ha moltíssimes farines diferents, llegums, verdures i fruites, llavors... i es poden combinar de tantes maneres que és impossible avorrir-se.

Quins consells donaria a algú que vol començar una dieta vegetariana?

Primer de tot que si té dubtes o pors parli amb un nutricionista. I també li diria que segueixi el seu ritme. Hi ha qui deixa de menjar animals d’un dia per l’altre, i hi ha qui ho deixa gradualment. Això no es pot forçar. I jo crec que el més important és menjar molt variat.

N’hi ha prou amb la dieta, o cal fer altres canvis?
Això depèn de cadascú. Nosaltres, per exemple, portem una vida vegana. I què vol dir portar una vida vegana? Doncs que a casa no entra res que porti ingredients d’origen animal (tot i que ocasionalment mengem algun ou tant els meus fills com jo), tampoc vestim roba de llana, de seda, de pell... ni anem a espectacles d’animals, com pot ser el zoo. També procurem comprar marques que no experimentin amb animals. Bé, això és el nostre cas. Hi ha vegetarians (ovolacto vegetarians) que només canvien la seva dieta. El canvi s’ha de fer segons el que cadascú senti, i sobretot ser molt coherent amb un mateix.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: