La Picoteca, amb el segell dels germans Martínez, ofereix una proposta ‘non stop’ i de proximitat
La Picoteca
El ‘txuletón’ de vaca gallega (de set anys i 35 dies de maduració) és el plat estrella de la nova proposta gastronòmica que s’ha instal·lat al centre de Terrassa, just davant de l’ajuntament. La Picoteca, amb Juanjo Martínez i Laura Expósito als fogons, ofereix tapes i platillos a la brasa en horari ‘non stop’, de dilluns a diumenge de 9 a 1 h.
L’oferta del restaurant s’encamina cap al producte de proximitat i ecològic, un segell característic dels germans Martínez —el màxim exponent n’és Artur Martínez, xef del Capritx de Terrassa. La recerca del producte de qualitat i de la temporalitat és, asseguren, el leitmotiv de l’establiment, però sense perdre’s en radicalitats. Així, hi trobareu propostes amb botifarra terregada —un plat típic de la ciutat—, però també amb salmó salvatge d’Alaska o pernil de Huelva. A la carta, els platillos es divideixen en apartats tan suggeridors com L’horta, La granja, Els cereals, El mar, Els formatges, entre altres.
Cuina en directe i amb barra
El local, amb capacitat per a unes 40 persones, té dues àrees. La primera, més adreçada a fer un vermut o un pica-pica, i la segona, com a restaurant —una de les sales té la cuina a la vista; s’hi pot veure el treball dels cuiners i també s’hi pot menjar a la barra. El preu mitjà de l’àpat se situa a l’entorn dels 20 o 25 €.
També podeu degustar esmorzars de forquilla (a la brasa!), tastar alguns dels nombrosos còctels que ofereixen o fer el vermut a la terrassa en una de les zones més concorregudes de la cocapital del Vallès Occidental.
La Picoteca. Raval de Montserrat, 23. Terrassa. Tel. 93 707 15 19. lapicoteca@gmail.com
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia