Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tardor panarra

Diversos llibres i un salvavides per a forners domèstics, novetats d’aquests mesos

pa sègol casolà

pa sègol casolà

Els amants del pa estan plens de joia. El trimestre es presenta calent, no tant per l’obertura de noves fleques, que segur que n’apareixen de noves arreu del Principat, sinó perquè el sector es mou i en diverses direccions.

D’una banda, sembla que les editorials han començat a interessar-se per títols panarres. Després de l’èxit dels llibres de Xavier Barriga, Anna Bellsolà o Daniel Jordà, i a banda de la traducció d’‘El aprendiz de panadero’ o ‘Hecho a mano’, d’aquí a una setmana surt a la venda ‘Pan casero’, del mestre de forners casolans Ibán Yarza. Un llibre en què la teoria i la pràctica del pa es combinen, amb més de 800 fotografies i una desena d’entrevistes a grans forners d’avui dia. La també mestra de forners domèstics Bea Echeverría traurà llibre al costat dels responsables de Panarras.com d’aquí a pocs mesos, alhora que ha posat en marxa la seva fleca, a Madrid. Si no podeu anar-hi ni apuntar-vos a algun dels cursos que imparteix, sempre teniu les lliçons de pa en línia que posa a disposició de qualsevol internauta. I com la temporada passada, Echeverría seguirà al capdavant del programa ‘Al pan pan’, a l’emissora Gastroradio.

Ibán Yarza també té entre mans la traducció d’un dels llibres bàsics per a qualsevol panarra: ‘Bread’, del nord-americà Jeffrey Hamelman, un projecte que ha estat possible gràcies al micromecenatge en línia. ‘De pans per Catalunya’ és un altre dels títols que aviat serà a les llibreries, un reportatge sobre l’evolució i la situació d’aquest producte avui al Principat.

Entre els forners també hi ha moviment. No només en forma de pans de nous sabors o formes que arriben a les cistelles de les botigues, sinó també a través de les xarxes socials. Un dels forners més joves i bloguer de Cuina.cat, Jordi Morera, ha decidit donar un cop de mà als forners casolans. Per això ha posat en marxa l’etiqueta #BakerLifeguard a Facebook i a Twitter per tal de solucionar els dubtes que sorprenguin tothom qui decideix fer-se el pa a casa. Les respostes no seran immediates ni personalitzades, sinó que Morera agruparà les qüestions per temàtica i n’oferirà la solució en forma de post al seu blog, Cultura del Pa. Per als qui no tinguin un perfil a les xarxes socials, també poden dirigir-se a l’expert mitjançant l’e-mail info@culturadelpa.com.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: