Tornen les Jornades Gastronòmiques del Llagostí d'Alcanar, entre el 23 de maig i el 20 de juny. La tretzena edició, organitzada per l'Ajuntament d'Alcanar i el col·lectiu gastronòmic del municipi, té l'objectiu de posar en valor el producte i la gastronomia de la zona.
Enguany, les jornades –emmarcades dins de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia– compten amb la participació de nou restaurants d'Alcanar: Can Manel, Casa Esquerra, Casa Ramon, Els Jardins del Tancat, La Marinada, Les Palmeres, Lo Taulell de M. José, Magda Espai Gastronòmic i Marcel.
Cadascun dels establiments ha confeccionat menús especials amb el llagostí com a gran protagonista, combinant el producte de proximitat amb la creativitat dels i les xefs locals. Els preus dels menús van dels 35 als 55 euros per persona, segons el restaurant.
Des de l'Ajuntament d'Alcanar es recorda que aquestes jornades també tenen un valor simbòlic, ja que obren la porta a la temporada estiuenca i consoliden Les Cases d'Alcanar com una destinació gastronòmica amb identitat pròpia.
Marc Chavalera, primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme, defensa que les jornades "representen una magnífica oportunitat per promocionar el nostre municipi com a destí gastronòmic de primer nivell". Així mateix, Mar Sancho, regidora de Les Cases d'Alcanar, destaca que "la iniciativa és clau per dinamitzar el teixit comercial i turístic de Les Cases, a més de reforçar el paper del llagostí com a emblema del nostre poble".
Podeu trobar-ne tota la informació i els menús a la web de l'Ajuntament d'Alcanar.