Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 aliments per a un bronzejat saludable

Aquest estiu, poseu-vos morens

14/06/2021

Arriba l'estiu i, és clar, el bronzejat de la pell. Esteu més blancs que un got de llet? Sempre se us crema la pell? Tranquils, aquí trobareu els aliments que us ajudaran a bronzejar-vos sense maltractar la pell. 

01 Pastanagues

Pastanagues

Pastanagues

Les pastanagues són considerades unes de les hortalisses més antioxidants, ja que són riques en betacarotè (un antioxidant). A més, aquest component també ajuda a la regeneració cel·lular i contribueix a la reparació de teixits, protegint-nos de la radiació i prevenint l'envelliment capil·lar. Es recomana consumir-les crues i uns quants dies abans de prendre el sol. 

02 Espinacs

Espinacs

Espinacs

Els espinacs destaquen per ser rics en ferro, carotenoides i molta vitamina K. Els carotenoides s'encarreguen d'estimular el bronzejat; així doncs, són un aliment que ens pot ajudar a posar-nos morens. Pel que fa a la vitamina K, aquesta s'encarrega de regular la coagulació de la sang a les venes i les artèries. 

03 Síndria

Síndria

Síndria

Consumir síndria quan ens estem bronzejant és una molt bona manera de mantenir-nos hidratats, gràcies al seu alt contingut en aigua i electròlits. Aquesta fruita conté aproximadament un 90% d'aigua i el seu color vermell prové dels carotenoides. Per tant, per evitar la deshidratació i les cremades del sol, us recomanem que consumiu aquesta deliciosa fruita. 

 

04 Mango

Mango

Mango

El mango és una fruita tropical que destaca pel seu alt nombre de carotenoides, els quals augmenten el bronzejat. A més, té diversos antioxidants que, segons s'ha demostrat, poden prevenir diferents tipus de càncer. Així doncs, el mango millorarà el vostre sistema immunitari i us prepararà la pell per a l'exposició solar. 

 

05 Pebrots vermells

Pebrots vermells

Pebrots vermells

Finalment, els pebrots també ens poden ajudar a bronzejar-nos aquest estiu. Però, ep!, només els que són vermells, ja que són els que contenen un gran nombre de carotenoides. Així doncs, els pebrots vermells estimulen la producció de melanina i contenen alts nivells de vitamines C i A, que van bé per a la pell i la vista i són anticancerígens. 

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: