Troba la teva recepta

5 establiments per comprar menjar de Nadal

Us descobrim algunes parades ateses per gent de mercat que sabrà aconsellar-vos bé

CUINA.CAT

05/12/2018
01 Carnisseria David

Carnisseria David Enrique Marco

Carnisseria David

Acceptem-ho. Sovint, preparar els àpats de Nadal és un suplici. I per això, sigui per comoditat o per manca de temps, cada vegada més gent prefereix encarregar els plats a fora. Un dels llocs on ho podeu fer és al Mercat de Santa Caterina, a la parada de David Barroso, on des de fa gairebé 29 anys faciliten la vida dels qui no volen entrar a la cuina però que tampoc volen renunciar a menjar bé. Algunes de les especialitats de la parada són els precuinats carnis, com el rosbif amb tòfona i cafè de París o els diversos rostits. Però el producte estrella del Nadal són el xai i el cabrit farcits.

Més informació

02 Sunta Peixaters

Sunta Peixaters Enrique Marco

Sunta Peixaters

Per Nadal ens agrada menjar bé i potser no mirem tant la butxaca, a l’hora de comprar peix i marisc. A la Peixateria Sunta, al Mercat de la Concepció, treballa la cinquena generació de la família que va obrir el negoci, l’any 1888. Els anys d’experiència els han ensenyat que per Cap d’Any els clients sovint són més innovadors i preparen plats més informals, sobretot amb marisc. En canvi, el dia de Nadal són més conservadors i prefereixen els plats tradicionals. Aquí, doncs, hi trobareu des de calamars per farcir fins a una àmplia gamma de peixos per fer al forn o per cuinar amb salsa.

Més informació

  • Sunta Peixaters
  • Mercat de la Concepció, parades 84-89. Tel. 93 457 53 40.
03 Soley Roser

Soley Roser Enrique Marco

Soley Roser

Pot ser que us decanteu més per un àpat tradicional, però això no vol dir que hàgiu de renunciar a un toc d’exotisme per acabar-lo. Les fruites exòtiques són una manera excel·lent de sorprendre tothom, i, a Barcelona, hi ha tot un expert en la matèria des del 1864. El trobareu al Mercat de la Boqueria, amb Eduard Soley al capdavant. Fruites Soley és el lloc ideal per descobrir gustos totalment nous, i segur que, si us deixeu aconsellar, trobareu que alguna de les més de 2.000 referències d’arreu del món que tenen és la més adient per a vosaltres.

Més informació

  • Soley Roser
  • Mercat de Sant Josep La Boqueria, parada B5. Tel. 93 317 71 77.
     
04 La Confianza

La Confianza Enrique Marco

La Confianza

Per fer una bona escudella, és important una matèria primera de qualitat. I per fer un bon farcit, és fonamental triar bé la carn. Des de l’any 1961, en aquesta cansaladeria del Mercat de Nou Barris tenen com a pilar fonamental conservar la tradició. El responsable de la parada, Juan Fernández, professor de l’Escola de Xarcuters de Barcelona, destaca la tendència dels clients a retornar a les preparacions més tradicionals. Per Nadal, preparen escudella, canelons, botifarres i 35 hamburgueses diferents, però el producte estrella són els farciments.

Més informació

  • La Confianza
  • Mercat de la Mercè, parades 142 i 153-154. Tel. 93 429 85 26.
05 D. Escámez Menaje

D. Escámez Menaje Enrique Marco

​D. Escámez Menaje

Parar una bona taula, per Nadal, és gairebé igual d’important que els plats que s’hi serveixen. Per això, cal tenir una coberteria i un parament especials per vestir la taula de festa, en aquestes dates assenyalades. Al Mercat dels Encants, podreu trobar coberts i vaixelles de tota mena —ganivets, culleres, forquilles, plats, safates...— i per a totes les ocasions. La parada de Diego Escámez, tota una institució del mercat, és un dels llocs que no us podeu perdre si decidir decorar la taula als Encants de Barcelona.

Més informació

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

10 des

Taller d'aperitius creatius

Els aperitius són en realitat una taula de capricis que ens captiven els sentits. Si voleu que les taules...

11 des

Taller 'Fonaments de la cuina: cereals integrals (eco i v)'

En aquest taller a càrrec de Maria Alcolado parlarem de l'àmplia varietat de cereals integrals que tenim...

12 des

Taller de 'mocktails' festius

Els 'mocktails' són la versió sense alcohol del còctel. José Verdejo, bàrman expert en...

12 mai - 15 des

Cicle Enocultura't 2018

Del maig al desembre, el Mas Comtal, celler familiar ubicat a Avinyonet del Penedès (Alt Penedès), organitza...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto