Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 propostes originals per celebrar Sant Jordi

Un còctel, un recital poètic, un llibre vital, una proposta vegetariana i unes experiències literàries amb cava

CARME MELIÀ

19/04/2021
01 Rosa gelada Mizuwari Cocktail Bar

Rosa gelada Mizuwari Cocktail Bar

Còctel japonès de rosa glaçada

Mizuwari, la cocteleria japonesa de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), es posa romàntica per Sant Jordi i prepara aquest còctel inspirat en la llegenda de la princesa, el cavaller i el drac. El còctel està elaborat amb ginebra, suc de poma i de llima, xarop de pera, esferificacions de maduixa i granadina, i pètals de rosa comestibles. Es consumeix com un gelat 'flash', sense necessitat de fer servir una copa. Quan el gelat arriba a la temperatura adequada, les esferificacions esclaten tenyint la barreja d'un bell color vermell, el de la sang del drac de la qual broten les roses. Mizuwari celebra així un dels dies més romàntics de l'any, recordant, a més, que la figura del drac també està molt present en el folklore japonès, que atribueix poders màgics a aquesta criatura. Aquest còctel només se servirà a Mizuwari durant el mes d'abril i està disponible per prendre a la cocteleria o per emportar.

Mizuwari Cocktail Bar es va establir fa gairebé dos anys a l'Hospitalet de Llobregat, ​​amb José Núñez Galván. El nom fa homenatge a un dels combinats típics del Japó, i és que aquesta cocteleria està dedicada al país nipó, tant en la seva decoració com en algunes de les referències de la seva barra. L'experimentació és una altra de les ensenyes d'aquest jove establiment, que a més disposa d'un petit espai que ofereix música en viu (precovid).

02 Poemes vinícoles

Poemes vinícoles

Entre poemes i vins salvatges

(AQUEST ESDEVENIMENT S'HA CANCEL·LAT PER RESTRICCIONS COVID AL MUNICIPI)

Amb motiu de Sant Jordi, el celler Bàrbara Forés de Gandesa (Terra Alta) estrena 'Petjada i llavor', un recital teixit a sis mans per Maria Miró Ferré, Judit Ulldemolins Blanch i Pili Sanmartín Ferrer: harmonies entre poemes i els vins salvatges que neixen de la llibertat. El diumenge 25 d'abril, aquestes artistes llegiran vins i tastaran poemes als peus de la serra de Pàndols. L'esdeveniment començarà a les 11 h a l’àrea recreativa de La Fonteta, com a punt de trobada. Des d’allí, s'accedirà a l'Obaga de Tomaset per fer una passejada per la finca situada als peus de la serra de Pàndols fins a arribar a l’espai que acollirà el tast-recital de poesia i vins. Es podran tastar els quatre vins que formen part de la col·lecció Bàrbara Forés en moviment. El preu és de 14 € per persona i cal fer reserva prèvia, ja que les places són limitades.

Tiquets aquí. Durada de l’activitat: 2 hores.

03 Un llibre de Teresa Carles

Un llibre de Teresa Carles

Receptes vegetarianes

En el Dia Internacional del Llibre, la xef lleidatana Teresa Carles proposa el seu llibre 'Recetas y principios de la cocina vegetariana', en el qual comparteix més de 40 anys de dedicació als fogons de la cuina vegetariana més innovadora. Amb l’objectiu de despertar consciències per aconseguir un món més feliç, sa i sostenible a través de la cuina saludable, Carles inclou en aquest llibre més de 100 receptes de cuina vegetariana casolana. Entre elles, hi ha aperitius, sopes, amanides, plats principals, arrossos i postres, a més de preparacions bàsiques com formatges i iogurts vegans, begudes elaborades amb fruita seca, brous base, salses i pans sense gluten. Les receptes estan organitzades per temporades, cosa que anima i ajuda a menjar seguint l’estacionalitat dels productes. Així fa més fàcil consumir els vegetals de proximitat que protagonitzen la cuina de Carles, sempre lligada a la traçabilitat i el consum responsable. També s’hi poden trobar trucs i consells addicionals per gaudir més menjant millor i evolucionar cap a una alimentació conscient en la qual no es compten calories sinó nutrients.

'Recetas y principios de la cocina vegetariana'. 

EDICIONES B, 2018. 232 pàg.

Preu: 23,65 €.

 

 

04 Cava i roses

Cava i roses

Cava i literatura als cellers

Fins a 26 cellers elaboradors de cava del Penedès, Alella i Tarragona obren les portes a 31 escriptors de renom per presentar els seus llibres el cap de setmana de Sant Jordi (24 i 25 d’abril). Autors de referència com Najat El Hachmi, Eva Baltasar, Vicenç Villatoro, Jordi Llavina o Marc Giró presentaran les seves novetats en un entorn natural. Tots els actes aniran acompanyats amb tastos de cava, visites als cellers, música en directe, activitats infantils i aperitius. Les activitats seran a l’aire lliure i respectaran totes les mesures sanitàries de la covid-19. 

Trobeu aquí totes les presentacions disponibles perquè trieu la que preferiu. Cal fer reserva prèvia, ja que l'accés és limitat i són activitats de petit format.

05 Lot de Sant Jordi Ikigall/Ikigai

Lot de Sant Jordi Ikigall/Ikigai

Un vi i un llibre molt vitals

El celler Gallina de Piel de David Seijas proposa un lot especial per a Sant Jordi format per dues ampolles de l'anyada 2020 del seu vi Ikigall (DO Penedès) i el llibre 'Ikigai. Los secretos de Japón para una vida larga y feliz​', dels autors Héctor García (Kirai) i Francesc Miralles (Ed. Urano). 

L'Ikigall és un vi blanc, floral, cítric i afruitat, per la presència de les varietats Malvasia de Sitges i moscatell, tot i que la major part del cupatge és xarel·lo. Un vi fresc i salí, de textura àgil i gran vivesa, per gaudir a copes, en qualsevol refrigeri o amb cuina freda; inspirat en el concepte japonès 'Ikigai' ('el significat de la vida') i fent un joc de paraules al costat del conegut gall del Penedès. Precisament, 'Ikigai' és el títol del llibre que explica, segons els japonesos, que tothom té un 'ikigai', és a dir, un motiu per existir. Aquest és un dels secrets per a una vida llarga, jove i feliç com la que porten els habitants d'Okinawa, l'illa amb els habitants més longeus del món. El projecte d'aquest llibre va sorgir unint l'experiència en cultura japonesa d'Héctor García (autor d''Un Geek al Japó'), que fa dotze anys que viu al Japó, amb l'art escrivint de Francesc Miralles (autor de desenes de llibres i novel·les i especialista en psicologia). Una obra que ens apropa els secrets dels centenaris japonesos per a una vida saludable i feliç. Ofereix eines pràctiques perquè el lector descobreixi el seu particular 'ikigai', la seva raó de ser.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto