Troba la teva recepta

8 llocs irresistibles on menjar xocolata

Sou fanàtics de la xocolata? Nosaltres us proposem 8 llocs on gaudir d'aquest plaer!

CUINA.CAT

05/04/2019

Per als asteques, el cacau era un aliment d'origen diví, i els científics li van atorgar el nom de 'menjar dels déus'. Divina o no, la xocolata és una de les temptacions gastronòmiques més irresistibles. Us revelem nou maneres de caure-hi.

CREO

CREO

Xocolates CREO, a la pedra i amb un toc de canyella

Amb cacau pur de l'Àfrica, canyella i molent la xocolata amb dues boles de granit, CREO elabora la xocolata més famosa de les Terres de l'Ebre seguint el mateix mètode des del 1941. Cada any surten de l'obrador del barri de Ferreries 35.000 pastilles de xocolata. Si teniu curiositat per saber l'origen del nom, heu de saber que ve de les inicials de quatre cognoms (Cruselles, Romà, Este i Ortiz), els dels propietaris d'una xocolatera que van comprar els actuals amos de CREO.

  • Xocolates CREO
  • Mas de Barberans, 3. Tortosa (Baix Ebre).
  • Tel. 977 50 19 95. xococreo.com
Xocolata Jolonch

Xocolata Jolonch

Xocolata Jolonch, la més antiga d'Agramunt

Xocolata Jolonch elabora xocolata a la pedra des del segle XVIII. I ho fa tan bé que sembla que el president Companys en va demanar un bocí com a última voluntat, abans de ser afusellat per l'exèrcit franquista. Avui, a més de xocolata a la pedra, en fan de més varietats: amarga, amb llet, amb taronja, amb coco i amb fruita de la passió, entre d'altres. Segur que en trobareu una per a vosaltres!

Gluki

Gluki

Gluki, bombons de la Garrotxa

Si passejant pel centre d'Olot us arriba una flaire irresistible de xocolata, és que heu arribat a Gluki, el taller artesà que, des del 1870, elabora la temptació més dolça de la capital de la Garrotxa. Gluki deriva de l'arrel grega 'glucos', que vol dir 'dolç'. No hi ha cap dubte que si us animeu a tastar la vintena de varietats de bombons que elaboren, sabreu que la tria del nom ha estat ben encertada.

  • Gluki
  • Joaquim Vayreda, 8-10. Olot (Garrotxa).
  • Tel. 972 26 66 26. www.gluki.cat
Enric Rovira

Enric Rovira

Enric Rovira, de Montserrat a tot el món

Enric Rovira va entrar al món de la pastisseria amb els seus pares, a Barcelona. I el 1993, amb el seu cosí, Francesc Forrellat, va convertir les naus de Can Forrellat, a Castellbell i el Vilar, en l'obrador d'una fàbrica de xocolata que ha convertit els bombons originals i atrevits en un signe d'identitat de la pròpia marca i del petit municipi bagenc, des d'on ven els productes arreu del món.

  • Enric Rovira
  • Sant Geroni, 17. Castellbell i el Vilar (Bages).
  • Tel. 93 834 09 27. www.enricrovira.com
Xocolata desfeta de Jordi Bordas

Xocolata desfeta de Jordi Bordas

Jordi Bordas, passió per la rebosteria

Jordi Bordas és campió del món de pastisseria. Les creacions de xocolata, que podeu descobrir a la botiga que té a Viladecans, són una bona mostra de la seva proposta innovadora. I si voleu aprendre com ho fa, només cal que us apunteu a algun dels cursos que imparteix.

Simon Coll

Simon Coll

Simon Coll, en primera persona

D'espais dedicats a explicar el món de la xocolata i el cacau no només n'hi ha a Barcelona. L'Espai Xocolata Simon Coll, a Sant Sadurní d'Anoia, presenta un muntatge audiovisual que introdueix els visitants en aquest món, abans de fer un recorregut sensorial per tot el procés de creació de la xocolata: des de la recol·lecció del cacau fins a la creació de les xocolates de la marca.

  • Espai Xocolata Simon Coll
  • Sant Pere, 37. Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès).
  • Tel. 93 891 11 95. www.simoncoll.com
Badia Roca

Badia Roca

Badia Roca, arquitecte de la xocolata

Que Albert Badia Roca és un dels millors pastissers de Barcelona ho demostra el fet que guanyés un dels primers concursos que es van fer per triar el millor croissant de mantega del país. A la seva pastisseria del barri de Sants podreu comprovar que les creacions dolces també poden ser una mostra d'alta gastronomia i que amb xocolata es poden crear obres d'art.

  • Badia Roca
  • Bassegoda, 56. Barcelona.
  • Tel. 93 333 06 85
Granja Viader

Granja Viader

Viader, la granja per excel·lència

La història d'aquesta granja és la història de la llet a Catalunya. Fundada el 1870 com a lleteria, el 1904 se'n va fer càrrec Marc Viader, de Cardedeu. Una placa dins de l'establiment rememora que allà s'hi va inventar el mític Cacaolat, l'any 1931. Avui, la xocolata desfeta que serveixen a la granja Viader s'ha convertit en l'excusa perfecta per berenar amb els amics o descobrir-la als forans.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto