Barcelona ha acollit la segona edició dels premis a les millors mones de Pasqua, que premien les pastisseries en dues categories: millor Mona de Pasqua Tradicional i millor Mona d'Ou de Xocolata. Amb l'objectiu de reivindicar la gastronomia vinculada amb la Pasqua i projectar la Mona com a tradició artesana de la professió flequera i pastissera, els premis s'han repartit de la manera següent:
Millor Mona de Pasqua Tradicional:
Primer premi: Forn de Pa i Pastisseria Cal Parra (Olost)
Segon premi: Forn i Pastisseria Gil (Barcelona)
Tercer premi: Forn Panes Creativos (Barcelona)
Millor Mona d'Ou de Xocolata:
Primer premi: Atelier (Barcelona)
Segon premi: Obrador Sant Tomàs (Calldetenes)
Tercer premi: Pa artesà del Vallès (Santa Perpètua de Mogoda)
Un jurat híbrid
En aquesta edició s'ha tingut en compte el 80% de la valoració del jurat professional, format per mestres d'excepció del sector i el 20% del jurat popular, format per padrins i fillols. A més a més, totes les mones s'han entregat a l'Hospital Sant Joan de Déu, dins el projecte 'Casa de Sofía', per fer arribar la il·lusió de la Pasqua a tots els infants que conviuen al centre.
El jurat professional ha estat compost pel mestre xocolater Jordi Farrés; la formadora i subdirectora a la Baking School Barcelona Sabadell, M. Cruz Barón; el mestre pastisser Adán Sáez; el tècnic especialista a Fills de Moretó, Jesús Cerdán; la mestra flequera Anna Bellsolà; el tercer premi a Millor Pastisser Revelació a Madrid Fusión 2023, Arnau Casadevall, i el guanyador de la categoria tradicional de la Millor Mona de Pasqua 2022 del Forn el Racó, Mere Samblas.
Trobareu tota la informació a la web dels premis.