Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Codorníu tanca l'exercici amb rècord de facturació i de beneficis

La col·lecció del cava Ars Collecta, la gamma més alta de caves, és la que creix més al mercat internacional

Raventós Codorníu ha obtingut un benefici de 39 milions d'euros aquest exercici

Raventós Codorníu ha obtingut un benefici de 39 milions d'euros aquest exercici

Raventós Codorníu ha tancat l'exercici –de juliol de 2023 a juny de 2024, seguint la campanya vitivinícola– amb un rècord de facturació de 232 milions d'euros i un benefici de 39 milions d'euros, malgrat la sequera dels últims tres anys.

El director general de la companyia, Sergio Fuster, ha explicat que han aconseguit esquivar la sequera perquè més del 50% del raïm que utilitzen prové de les vinyes pròpies de Raimat (Segrià), que no depèn estrictament de l'aigua de pluja, i perquè al Penedès subscriuen contractes a tres anys amb els viticultors, fet que dona una certa estabilitat en la provisió de raïm a l'empresa. D'altra banda, a la finca de Raimat, que té més de 3.000 hectàrees, des de ja fa temps s'hi apliquen tècniques agrícoles de precisió que aporten aigua, estrictament, allà on es necessita i també reguen en profunditat en lloc de fer-ho en superfície, la qual cosa permet el màxim aprofitament de l'aigua. Des de 2015 s'ha reduït l'ús d'aigua en un 50%.

En aquest sentit, recorden que tota la producció de Raventós Codorníu ja té la certificació ecològica i que s'ha produït un any abans del que estava previst. 

El producte estrella de l'empresa continua sent el cava més que el vi, tot i que amb molt poca diferència: 55% de cava i 45% de vi, i, entre els caves, Anna de Codorníu és el que més es ven, sobretot al mercat estatal, que suposa el 75% de les vendes. No obstant això, la col·lecció Ars Collecta, la gamma més alta de caves, és la que creix més al mercat internacional i "comença a ocupar un espai que fins ara era del Champagne", assegura Fuster.

Des de l'any 2018, el 55% de Raventós Codorníu està en mans de Carlyle, un fons d'inversió nord-americà. És per això que des d'aleshores plana sobre la companyia la possibilitat de venda. El director general de Raventós Codorníu ha assegurat aquest dimecres que de moment no hi ha cap operació a la vista, pero sí que afirma que, a mesura que s'acosten als objectius marcats d'obtenir un 50% de benefici, la possibilitat de venda està cada vegada més a prop. 

Codorníu és un dels cellers més antics de tot l'estat i fins l'any 2018 estava en mans de la família fundadora del Penedès, els Raventós. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: