Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els millors restaurants grecs de Barcelona

Algunes propostes per paladejar la gastronomia hel·lena

NÚRIA MARTÍNEZ

24/11/2016

A cavall d’Orient i Occident, els millors sabors del Mediterrani es concentren en la gastronomia grega, molt influenciada per la cuina de l’Orient Mitjà i la dels Balcans, que proporcionen un toc d’exotisme a les receptes tradicionals, que s’elaboren amb productes frescos i de temporada. No són gaire nombroses les propostes gregues a la Ciutat Comtal, però tot i així es pot gaudir d’alguns establiments que aporten un bocí de Grècia a casa nostra. Us en proposem uns quants!

01 El Magraner Boig

El Magraner Boig

El Magraner Boig

És fàcil imaginar que, en lloc de ser al bell mig del barri del Raval, ets a qualsevol restaurant d’Atenes mentre degustes els plats tradicionals d’El Magraner Boig. I és que aquest restaurant, obert des de 2015, recull tota l’essència del país hel·lè. Tasta les receptes més tradicionals com la mussaca –semblant a la lasanya però a base d’albergínies–, el ‘saganaki’ – un formatge grec fregit– o les ‘dolmadakia’ –farcellets de fulla de parra farcits d’arròs– mentre gaudeixes d’espectacles de música grega en directe.

Adreça: Carrer d’en Robador, 22. Barcelona
Telèfon: 930 11 86 05.
Horari: De dimarts a divendres, de 20 a 1 h. Dissabtes i diumenges, de 13 a 1 h.
Web: www.elmagranerboig.com

02 Lukumas

Lukumas

Lukumas

Els ‘lukumás’, una variant de les berlines que es preparen seguint la recepta tradicional grega, han arribat a Barcelona de la mà de Petros Paschalidis, que, seguint la tradició dels seus pares (el 1992 van inaugurar una botiga de 'lukumás’ a Salònica), ha obert dos establiments a la ciutat, al barri de Gràcia i al Raval. Aquests dònuts grecs els pots trobar de múltiples opcions: dolços, salats, farcits amb cremes, melmelades o xocolata i coberts amb glacejats de diferents sabors. Un caprici que no et pots perdre!

Adreça: Torrent de l’Olla, 169. Barcelona (Gràcia) / Valldonzella, 36. Barcelona (Raval)
Telèfon: 932 182 375 (Gràcia) / 933 488 817 (Raval)
Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h i de 16 a 20 h, i dissabtes, de 9 a 13.30 h (Gràcia) / de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h i de 16 a 20 h, i dissabtes, de 10 a 14 h.
Web: lukumas.com

03 ítaka tabernita

ítaka tabernita

Ítaka Tabernita

Segons el poeta grec Kavafis, Ítaca és el trajecte de la vida en el qual tu tries els teus destins. D’aquesta idea sorgeix l’essència d’Ítaka Tabernita, que pretén ser un viatge per la gastronomia del món. Tot i que en aquesta taverna no hi serveixen exclusivament menjar grec –hi podem trobar ‘fajitas’, ‘bagels’ i hamburgueses, entre altres plats d’arreu del món–, la gastronomia hel·lena té una forta presència en la seva carta. Prop del parc de la Ciutadella, a Ítaka t’ofereixen un mestissatge gastronòmic amb plats d’allò més saludables, elaborats amb productes de primera qualitat i amb una àmplia varietat d’opcions veganes.

Adreça: Passeig de Pujades, 21. Barcelona
Telèfon: 931 253 178
Horari: Dijous, divendres i dissabtes, de 12 a 24 h. Diumenges, de 12 a 18 h.
Web: itakabarcelona.com

04 La Taberna Griega

La Taberna Griega

La Taberna Griega

Al cor del barri de Gràcia trobem La Taberna Griega, que des de l’any 1997 elabora plats casolans fidels a les receptes tradicionals gregues. La decoració del local, l’ambient, la música i l’oferta culinària et transportaran immediatament al país hel·lè. A més, els divendres al vespre els sopars van acompanyats de tradicionals balls amb trencament de plats. Sens cap dubte, és un local imprescindible per a tothom qui vulguin conèixer la gastronomia i el folklore grecs de primera mà.

Adreça: Carrer Torrent de l’Olla, 123. Barcelona
Telèfon: 93 218 72 26
Horari: De dilluns a dissabte, de 12.30 a 16 h i de 20 a 24 h. Diumenges, de 12.30 a 16 h.
Web: latabernagriega.com

05

Leo’s Greek Restaurant

Leo Hourani, un sirià amb més de vint anys d’experiència en cuina grega i àrab, és el propietari i xef d’aquest acollidor restaurant situat al barri del Clot. Als seus plats combina la gastronomia grega amb l’àrab i la turca, tres cuines que combinen a la perfecció i amb influències mútues. Al Leo’s podràs trobar des d’una mussaka fins a un deliciós falàfel, un conjunt de plats que aportaran al teu paladar intensos sabors i sensacions pròpies de la gastronomia de l’Egeu.

Adreça: Carrer dels Escultors Claperós, 8. Barcelona
Telèfon: 932 47 66 37
Horari: De dimarts a diumenge, de 12 a 16.30 h i de 19.30 a 23 h.

06 Dionisos

Dionisos

Dionisos

Dionisos és un dels locals de referència de gastronomia grega a Barcelona i ja disposa de cinc restaurants repartits per diferents punts de la ciutat: al Born, al carrer Aribau, al carrer Urgell i a la plaça George Orwell. La decoració dels locals i els plats que s’hi elaboren, seguin l’exemple de receptes més clàssiques, t’impregnen de l’esperit grec i de la seva riquesa cultural. A més, fent referència al seu nom –en la mitologia grega Dionís és el déu del vi i de la festa–, a Dionisos tenen una extensa carta dels millors vins importats de Grècia.

Adreça: Carrer d’Aribau, 50. Barcelona. Tel: 93 323 55 86
Carrer del Comte d’Urgell, 90. Barcelona. Tel: 93 451 54 17
Born: Avinguda Marquès de l’Argentera, 27. Barcelona. Tel: 93 268 24 72
Plaça George Orwell: Carrer Arai, 3. Barcelona. Tel.: 93 250 49 48
Web: dionisosrestaurants.com

07

Symposion

Aquesta parada del Mercat de la Boqueria està especialitzada en productes grecs. Hi trobaràs olives, olis, formatges, vins i salses importades de Grècia i tota mena de menjars preparats, per degustar-los allà o per emportar-te’ls a casa. Hi destaquen els ‘gyros’ (pans de pita farcits de carn) i els ‘spanakopita’ (crestes de pasta de full amb formatge feta i espinacs). Si hi vas, no et perdis un dels seus productes estrella, el iogurt grec, elaborat segons la recepta original, que el podràs acompanyar amb mel i fruits secs o amb dolç de pètals de rosa.

Adreça: Parades 638, 639 i 640 del Mercat de la Boqueria. La Rambla, 91. Barcelona
Telèfon: 691 100 108
Horari: de dilluns a dissabte, de 9 a 21 h.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

19 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto