Mercat de Nadal a l'hotel barceloní
El 18 i el 19 de desembre, de 12 a 19 h, l'Hotel Cotton House, a Barcelona, dona el tret de sortida a les festes de Nadal amb el ja tradicional mercat de la Algodonera. El Market Lab és una cita nadalenca imprescindible i una gran oportunitat per conèixer d'una manera molt especial l'emblemàtic edifici de la ciutat del segle XIX, antiga seu de la Fundació Tèxtil Cotonera.
La Algodonera Market Lab vol oferir als visitants experiències originals. En aquesta edició, hi haurà activitats especials de Nadal amb propostes per a tots els gustos. Creadors independents, firmes emergents i moltes més sorpreses s'exposaran a la terrassa privilegiada de l'hotel amb música, gastronomia, moda, art i molta il·lusió.
Christmas Rooftop Garden
L'esperit nadalenc s'instal·la a l'hotel Palace Barcelona a partir del 27 de novembre, i fins al 19 de desembre. Hi haurà un cinema nadalenc a l'aire lliure (amb tot el que cal per no passar fred), la gastronomia alpina en una cabanya típica d'aquesta zona muntanyosa, un mercat de Nadal ple d'objectes i productes amb ànima ideals per regalar, així com el tradicional 'afternoon tea' amb la presència del Pare Noel.
Menjar en un xalet suís
La pèrgola central del Rooftop Garden es converteix, un hivern més, en una acollidora cabana de fusta dels Alps vestida amb estovalles a quadres i pelatges d'ovella, entre altres motius decoratius d'aquelles latituds, que embolcallarà els comensals en una atmosfera pròpia d'un refugi de muntanya. Les receptes, també inspirades en productes i receptes d'aquesta zona tan autèntica, es podran degustar a partir del 27 de novembre. La proposta gastronòmica inclou fondues (moitié-moitié de Gruyère i Vacharin, elaborada amb cervesa o amb Champagne) i raclets elaborades amb formatges de Suïssa. El menú, amb aigua i cafè inclosos, val 46 euros.
Cinema nadalenc
Després de l'èxit de les edicions passades, les pel·lícules nadalenques més famoses tornen a la terrassa de l'hotel. Quatre acollidores cabanes dobles equipades amb mantes, coixins i bosses d'aigua calenta es converteixen en el refugi perfecte des del qual es pot gaudir de títols com 'Love actually' (dijous), 'Solo en casa' (divendres), 'Elf ' (dissabtes) i 'Miracle on 34th street' (diumenges). El preu inclou crispetes, una tassa de xocolata o vi calent amb toc Grey Goose i un 'snack' nadalenc per persona. Es projectaran dues sessions per dia, a les 18 h i a les 21 h, totes dues en versió original, de dijous a diumenge. Preu de la cabana: a partir de 70 €.
'Afternoon tea'
Des del 26 de novembre, se serveix al Palace el tradicional 'afternoon tea' amb temàtica nadalenca. De divendres a diumenge de 16 a 19 h, el vestíbul de l'hotel es converteix en un exclusiu saló de te on, per 42 euros, se serveix una selecció de sandvitxos, 'scones' artesanals, dolços elaborats pel prestigiós Pastry Xef de l'hotel Miguel Costa, cafè o te. A més, l'experiència sensorial es completa amb la música de la pianista Marta Muñoz, els divendres, i de Fer Tejero, els dissabtes i diumenges; tots dos amb un repertori de cançons de Nadal. D'altra banda, els dissabtes i els diumenges del 27 de novembre al 19 de desembre, l''afternoon tea' comptarà amb la presència del Pare Noel.
I el mercat
Els dissabtes i diumenges, de 13 a 20 h, el Rooftop Garden del Palace Barcelona es convertirà en un mercat on diferents proveïdors de productes gastronòmics, així com d'objectes locals amb ànima ideals per regalar, oferiran els seus productes als visitants traslladant l'ambient dels mercats ambulants del nord d'Europa fins al centre de Barcelona. A la zona gastronòmica trobarem productes artesanals elaborats amb farines ecològiques, conserves i regals gurmet, vins i oli d'oliva de quilòmetre zero, delicadeses artesanes, vins i caves orgànics del Maresme, pastissos i galetes nadalenques amb opcions sense gluten i veganes, xocolata, a més d'estovalles, davantals i roba de cuina. El Christmas Market és gratuït i no requereix reserva prèvia.
Taula decorada de Nadal
L'Hotel Vincci Mae, a Barcelona, s'apunta als plans preNadal per tenir la decoració preparada per a aquests dies tan especials. Els 'Flowers&Cocktals' són uns tallers per aprendre a fer una corona de Nadal o un centre de taula, mentre tastes un còctel deliciós. Els tallers són per a grups reduïts de deu persones, en col·laboració amb diferents floristeries, i inclouen tot el material necessari: una selecció de plantes i flors naturals, eines i una classe magistral de tècnica. L'experiència va acompanyada d'un dels còctels de la carta de l'hotel, elaborats amb fruita fresca, cítrics i espècies exòtiques i els millors destil·lats.
El 25 de novembre, de 17 a 19 h, tindrà lloc el taller per aprendre a fer corones de Nadal, mentre que la tarda dedicada a la decoració de les taules festives serà la del 16 de desembre, a la mateixa hora. Ambdues compten amb la col·laboració d'Itzi Guridi Diseño Floral i Naranja Lima. Cal fer reserva prèvia, a través de la web de la floristeria.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: