Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El millor croissant artesà de mantega el fan a la pastisseria Prat 'Can Carriel' de Roda de Ter

El pastisser Gil Prat guanya per segon cop el Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona

Premi i guanyador del concurs  'Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat 2023'

Premi i guanyador del concurs 'Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat 2023'

La pastisseria Prat 'Can Carriel' de Roda de Ter (Osona) ha guanyat el XVI Concurs 'Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat 2023', celebrat a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. És el segon cop que aquesta pastisseria guanya el concurs, ja que també es va imposar en l'edició de 2017.

El guanyador, Gil Prat i Parcet, és la quarta generació de pastissers de la pastisseria, fundada pel seu besavi l'any 1900 al petit poble de Roda de Ter, a la comarca d'Osona. Avui, elabora pastisseria clàssica i moderna, rebosteria, pastes seques, torrons, confitures, etc. 

El guardador Gil Prat i Parcet amb un croissant

Pel que fa al croissant que l'ha fet guanyador del premi, els membres del jurat n'han destacat especialment el gust i l'alveolat de l'interior. Aquest any el jurat ha estat format per professionals com Antonio Bachour, Antoni Bellart (president del Gremi) i Toni Vera (guanyador de l'edició de 2022), la xef Martina Puigvert o l'actor i gran amant de la pastisseria Paco Mir.

Aquesta ha sigut la setzena edició del concurs, que té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, i reconèixer així la qualitat de la pastisseria artesana del país. Entre els guanyadors d'edicions anteriors, hi ha Canal (2022), Panem (2021), Brunells (2020), Canal (2019) i Sant Croi by Albert Roca (2018).

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: