La pastisseria Prat 'Can Carriel' de Roda de Ter (Osona) ha guanyat el XVI Concurs 'Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat 2023', celebrat a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. És el segon cop que aquesta pastisseria guanya el concurs, ja que també es va imposar en l'edició de 2017.
El guanyador, Gil Prat i Parcet, és la quarta generació de pastissers de la pastisseria, fundada pel seu besavi l'any 1900 al petit poble de Roda de Ter, a la comarca d'Osona. Avui, elabora pastisseria clàssica i moderna, rebosteria, pastes seques, torrons, confitures, etc.
Pel que fa al croissant que l'ha fet guanyador del premi, els membres del jurat n'han destacat especialment el gust i l'alveolat de l'interior. Aquest any el jurat ha estat format per professionals com Antonio Bachour, Antoni Bellart (president del Gremi) i Toni Vera (guanyador de l'edició de 2022), la xef Martina Puigvert o l'actor i gran amant de la pastisseria Paco Mir.
Aquesta ha sigut la setzena edició del concurs, que té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, i reconèixer així la qualitat de la pastisseria artesana del país. Entre els guanyadors d'edicions anteriors, hi ha Canal (2022), Panem (2021), Brunells (2020), Canal (2019) i Sant Croi by Albert Roca (2018).