Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La Millor Mona de Pasqua de Catalunya del 2024

S'obren les inscripcions per a la tercera edició del concurs que dona visibilitat al talent dels nostres mestres pastissers i forners

Darrera edició del concurs La Millor Mona de Pasqua de Catalunya

Darrera edició del concurs La Millor Mona de Pasqua de Catalunya

La tercera edició del concurs professional 'La Millor Mona de Pasqua de Catalunya' se celebra el 12 de març al Fòrum Gastronòmic de Girona. La convocatòria s'obre el dimecres 7 de febrer a pastissers, xocolaters i mestres flequers sempre que tinguin un punt de venda. Cada participant es podrà presentar a qualsevol de les dues categories del concurs: la mona tradicional (brioix) o la figura basada en l'ou de xocolata.

El jurat estarà compost per professionals i comptarà amb el mestre pastisser i xocolater Jordi Roca. Com a premi, s'obsequiarà amb un trofeu els guanyadors del primer, segon i tercer premis de mona tradicional de brioix i primer, segon i tercer premis en la categoria d'ou de xocolata. A més, la mona guanyadora de xocolata s'exposarà al Museu de la Xocolata de Barcelona i podrà ser admirada pels visitants del museu en els dies posteriors al concurs.

La resta de mones presentades, en acabar el certamen, i a fi d'evitar el malbaratament alimentari, seran lliurades a una institució sense ànim de lucre.

Una edició històrica

En l'edició d'enguany es proposa tornar a reconèixer la qualitat de les tradicionals mones de Pasqua artesanes de Catalunya, elaborades amb creativitat i mestratge en xocolata, o bé presentades com a suau brioix rodó, històricament anomenat cristina

Segons la tradició, la cristina va començar a fornejar-se a l'inici del segle XV a Catalunya i es va acabar arrelant a la Setmana Santa. Havia de tenir tants ous com anys tenia l'infant a qui anava destinada. Amb els anys, s'ha passat a incorporar la figura de la xocolata com a protagonista i, fins i tot, a ser representada totalment per aquest ingredient, amb mesures, formes i colors diversos. Rere la tradicionalitat d'aquesta celebració, floreixen noves iniciatives de joves pastissers i xocolaters que adapten aquest producte a les tendències gastronòmiques i socials d'avui.

Per a més informació sobre les inscripcions i l'esdeveniment, podeu consultar la pàgina web.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: