Durant el mes de juny, la plataforma Panàtics va fer la Ruta del Bon Pa de Catalunya, per a la qual cada forner havia de presentar dos pans rodons, iguals, amb una fitxa tècnica de la seva elaboració. Els pans havien d'estar elaborats exclusivament amb farina de blat comú o amb una mica de farina de sègol (entre un 5% i un 10%, com a màxim). Els membres del jurat van fer tastos a cegues i, finalment, van escolllir els pans de Miquel Saborit. El forner de Meskpa de Torelló (Osona) va rebre el premi Llesca d'Or 2021. El lliurament del premi es va fer a final de juny en un esdeveniment a l'Estació del Nord de Barcelona, que va reunir una setantena de forners, representants de les diferents empreses patrocinadores, familiars i entitats que donen suport al concurs.
Els 80 millors forners
Aquesta edició és la sisena del certamen que Panàtics organitza amb la idea d'acollir "tots aquells forners, entitats, organismes i empreses que estimen i treballen amb l'objectiu de fer bon pa i que volen posicionar aquest producte en el lloc que es mereix". A banda del millor forner de Catalunya, la plataforma també selecciona, a la Ruta del Buen Pan espanyola, els 80 millors forners de tot l'Estat espanyol (Miga de Oro o Llesca d'Or), els quals elaboren al seu obrador un bon pa tradicional, que saben presentar-lo a la botiga i que tenen un bon tracte amb el client.