Després de la Ruta de la Cuina de l'Oli by Olis Bargalló celebrada a Barcelona a finals del 2024, la firma catalana ha traslladat la proposta als Pirineus. Fins al 15 de març, una trentena de restaurants de la Cerdanya, la Vall d'Aran i Andorra ofereixen tastos d'oli d'oliva verge extra (OOVE) i plats elaborats amb els monovarietals arbequina i picual.
Aquesta iniciativa busca convidar els comensals a descobrir la riquesa i la cultura de l'OOVE, especialment dels monovarietals arbequina i picual, que són els protagonistes d'aquesta ruta pel Pirineu català i andorrà. Per això, tindran l'oportunitat de degustar els olis en cru abans de cada àpat, per apreciar els matisos de cada varietat. A més, els restaurants han confeccionat plats especials per a l'ocasió que ressalten les característiques de cada tipus d'oli.
Entre les propostes culinàries més destacades trobem els pèsols amb tòfona i botifarra del restaurant Das 1219 (Das) o les carxofes amb pernil amb oli picual de la xef Núria Boney (Ca La Núria). Al projecte també hi participen altres restaurants, com Sucamulla i La Buixeda (Alp), El Molí (Vielha), Ticolet (Baqueira) o Can Manel (Andorra la Vella), entre d'altres.
Podeu trobar els restaurants participants i tota la informació a la web d'Olis Bargalló.