La pastisseria Sant Llehí, de Sant Antoni de Vilamajor, ha guanyat la primera edició del concurs a Millor Pastís de Formatge Català celebrat durant el festival Lactium de Vic el passat cap de setmana. El pastís guanyador, que havia de tenir un mínim d’un 20% de formatge artesà català, incorpora el formatge Tou del Mujal de cabra, de la Formatgeria Cal Músic. Els 20 participants, d’arreu de Catalunya, han lliurat dos pastissos idèntics o vuit unitats de pastís individual, segons el format de cada peça, a l’organització del concurs. Les propostes havien de ser de la tipologia “cuits al forn” i competien per un premi de 1.000 € i un diploma acreditatiu com a millor pastís de formatge.
Un jurat d’alt nivell
El jurat ha estat l’encarregat de tastar els pastissos de forma individual, prèviament codificats i sense conèixer-ne l’autoria, i de valorar el gust, la textura, la tècnica i l’aspecte del pastís de formatge per tal d’escollir-ne el favorit, al restaurant La Ciutat dels Sants. En aquesta primera edició, el jurat ha estat format per Lluc Crusellas, pastisser World Chocolate Master 2022; David Gil, cuiner de postres; Jon García, creador i pastisser de les botigues Jon Cake; Belén Parra, periodista gastronòmica; Eva Vila, especialista en formatges, i Saray Ruiz, professora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Pastisseria de Barcelona.