El formatge Lúpulus de Formatges Muntanyola i elaborat per la Fundació AMPANS és el primer formatge català que s'oferirà a Les Grands Buffets de Narbona, el restaurant més gran de França. Amb més de 111 varietats diferents, té el rècord Guinness del restaurant amb més varietats de formatge del món, entre els quals destaquen els més representatius de països com França, Itàlia, Suïssa i Espanya. Lúpulus és també el primer formatge amb valor social de l'oferta de Les Grands Buffets, que no només destaca per la seva qualitat sinó també per la feina que la Fundació AMPANS realitza amb persones amb discapacitat intel·lectual al seu obrador.
Formatge Lúpulus
Es tracta d'un formatge de vaca ecològic semicurat i rentat amb la cervesa que Formatges Muntanyola elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, a través d'un procés artesanal. Utilitzen llet de vaca d'una explotació ramadera de producció i certificació ecològica per obtenir un formatge que té una maduració lenta, de dos mesos, i en què els llevats estimulen el desenvolupament dels ferments i aporten cremositat, amb una textura fina i tendra i un sabor equilibrat. Es tracta, a més, d'un dels primers formatges madurats amb cervesa que es produeixen a la Península, inspirat en receptes ancestrals originàries de Bèlgica.
Si voleu coneixer-ne tots els detalls visiteu www.lesgrandsbuffets.com.