Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tastem tres nous restaurants a Barcelona

04/02/2022

Esteu pensant a descobrir nous restaurants a Barcelona? Els últims mesos, se n'han obert uns quants i nosaltres n'hem pogut tastar tres. La directora de la revista, Judith Càlix, va visitar l'Aleia –a l'Hotel Casa Fuster– i l'equip de redacció vam assaborir la taqueria Xuba i els Belbo Collection –els diferents espais de restauració del nou Hotel ME Barcelona by Meliá. Us ho expliquem.

01 Un dels plats de l'Aleia

Un dels plats de l'Aleia

Aleia (Hotel Casa Fuster)

És un fet que la pandèmia ha accelerat la rotació dels restaurants a Barcelona i les liquidacions definitives, de la qual cosa tampoc se salven els restaurants d'hotel, amb un 27% dels establiments encara tancats, segons el Gremi d'Hotels de Barcelona. Pel restaurant de Casa Fuster –l'hotel que ocupa l'edifici modernista dissenyat per Lluís Domènech i Montaner al capdamunt del passeig de Gràcia–, hi han passat en els últims temps diversos xefs. Des del novembre passat, l'Aleia –que ara es diu així– està dirigit per Paulo Airaudo, del donostiarra Amelia, amb Rafa de Bedoya al capdavant de la cuina. Aquest jove cuiner de trenta anys, de Jerez de la Frontera, després de forjar-se en restaurants com el Celler de Can Roca, Azurmendi, el Cenador de Amós o Lú Cocina y Alma –al seu Jerez natal–, ha aterrat a Barcelona amb una proposta ben treballada, basada en el producte de proximitat i amb contínues picades d'ullet tant a Andalusia com a la terra on treballa.

Simple i luxosa

La proposta és simple i, alhora, luxosa. Un menú tancat de luxe (120 €, sense maridatges, i menú executiu als migdies de 90 €) en un espai reformat, tranquil, lluminós i amb vistes. Entrants mariners llaminers, com el tàrtar de sorell o la croqueta de bescoll de lluç. Molt gustós el 'chawanmushi', consomé ibèric i tàrtar de calamar; una delícia el pa amb moll de l'os rostit i mantegues de tomàquet i d'oli d’oliva; al punt el roger amb 'gazpachuelo', i, personalment, el més rodó són les ales de pollastre, rovell confitat i ceba. Per acabar l'àpat, una de les seves postres: una versió del mel i mató (amb formatge i 'mel' de moniato). La carta de vins, ben treballada, inclou propostes tan interessants com el Macabeu del Teixo (DO Penedès) i Noctiluca (Sierras de Málaga). Una sorpresa ben agradable al primer pis de Casa Fuster.

Aleia. Passeig de Gràcia, 132. Barcelona. Tel. 935 020 041. www.aleiarestaurant.com

02 Els 'tacos' són els protagonistes al Xuba

Els 'tacos' són els protagonistes al Xuba

Xuba Tacos

Quan entres al Xuba, el primer que crida l'atenció és l'aparell amb carn que fa voltes, a l'estil del kebab. Aquesta carn, però, va amb pinya i és la base dels 'tacos' al pastor. Un dels clàssics que es poden degustar en aquesta nova taqueria de l'Eixample barceloní, que vol recrear la tradició mexicana de menjar 'tacos' d'una manera informal. A banda dels tradicionals –els inseparables, perquè se serveixen en racions de tres–, també podeu optar per algun 'taco' de temporada –ara, vedella amb bolets o de llobarro amb un arrebossat ben especial– o les propostes del xef, 'tacos' d'autor en què Antonio Sáez (abans al restaurant Lasarte de Martín Berasategui) deixa anar la seva imaginació per soprendre'ns amb 'tacos' de llamàntol o de filet Rossini, entre d'altres. Tant els 'tacos de vez en cuando' com els del xef se serveixen en racions individuals i van variant a la carta. La carta també inclou diverses opcions de 'quesadillas' elaborades amb 'tortillas' de blat, alguns plats per acompanyar els 'tacos' –com el guacamole o una amanida de nopals– i les postres casolanes –com un deliciós flam de 'rompope'.  

Blue corn taco

El nom del restaurant ja marca la filosofia del local. Xuba, en llengua prehispànica, significa 'blat de moro' i, al Xuba, les 'tortillas' tradicionals són artesanes. Unes 'tortillas' elaborades amb la seva varietat blava, que els dona un color característic, a més d'elasticitat i densitat perquè aguantin bé els farciments sense trencar-se; i són de gust més suau per poder degustar el sabor dels productes. Per beure, aigües fresques, cerveses (mexicanes i locals) i còctels. En definitiva, una taqueria molt recomanable per menjar ràpid i bé, amb productes de primera qualitat.

Xuba Tacos. Carrer de Mallorca, 194. Tel. 931 142 572. https://xubatacos.com

03 Una de les receptes de Belbo Terrenal

Una de les receptes de Belbo Terrenal

Belbo Terrenal

Belbo Collection ha inaugurat de cop tres noves propostes gastronòmiques a l'Hotel ME Barcelona: Belbo Terrenal, Belbo Fasto i Belbo Luma. La filosofia d'aquesta aposta és unir sabors mediterranis amb harmonia i plaer, ciutat i natura. L'espai disposa de més de 1.000 metres quadrats de terrasses, on hi ha un hort urbà que abasteix alguns dels plats que se serveixen. Si ens centrem en l'oferta gastronòmica, cal diferenciar entre el Belbo Terrenal –cuina mediterrània contemporània–, el Belbo Fasto –cuina italiana– i el Belbo Luma –l'espai de cocteleria, que es presenta com un homenatge a l'origen mediterrani de l'art de la destil·lació. 

Mediterrània i tradició

Mar i terra són els protagonistes de la carta de Belbo Terrenal, amb plats com el bacallà marinat sobre crema de carbassa i verdures, l'arròs del senyoret o l'amanida MetroZero, amb productes de l'hort propi. També hi ha espai per a les postres, com el 'lemon pie' amb cereals torrats, una versió saludable d'aquestes postres populars. Pel que fa a la proposta del Belbo Fasto, aquesta inclou plats icònics de la cuina italiana com els espaguetis a la carbonara amb pecorino, la pizza blanca de burrata amb pesto de festucs i mortadel·la o el risotto de safrà amb or i ossobuco glacejat, entre d'altres. De l'apartat dolç, destaquem el panettone amb crema de bergamota i explosió de canyella, elaborat a l'obrador del mateix establiment. La proposta la signa el xef Jesús Sánchez amb la direcció d'Alejandro Loaiza com a xef executiu de Belbo Collection.

Hotel ME Barcelona by Meliá. Carrer de Casp, 1. Barcelona. Tel. 931 228 278. www.mebymelia.com

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: