Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Üpper Diagonal triomfa al Concurs Ciutat de Barcelona i de Catalunya de Pintxos i Tapes

Salsa Street Food i Can Culleres completen el palmarès de la cita gastronòmica

La 'Delícia de sípia' de l'Üpper Diagonal s'ha imposat en el concurs

La 'Delícia de sípia' de l'Üpper Diagonal s'ha imposat en el concurs

La 'Delícia de sípia' del lounge bar de l’hotel Üpper Diagonal s'ha imposat aquest dilluns en la final del I Concurs Ciutat de Barcelona i de Catalunya de Pintxos i Tapes. Es tracta d'un mos elaborat amb maionesa de shichimi i mango, tàrtar de gamba i sal de tonyina i que ha merescut el primer premi, amb un guardó de 1.500 € i la responsabilitat, juntament amb el segon i el tercer classificats, de representar Catalunya en la final del Concurs Nacional de Pintxos i Tapes Ciutat de Valladolid, que se celebrarà aquest novembre. 

Inici del concurs

La Llotja de Mar de Barcelona ha estat l'escenari on s'ha celebrat la final, amb un sistema de competició en format show cooking que ha permès al públic contemplar l'execució i la posada en escena dels 24 candidats. Els cuiners han ocupat l'escenari durant més de quatre hores en aquesta trobada organitzada per EV Gastro en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona i Estrella Damm i havien de presentar una sola tapa inèdita i amb un preu de cost inferior als 1,5 euros. 

El podi

El podi del concurs s'ha completat amb el segon classificat, que ha estat Salsa Street Food, que ha presentat una 'Croqueta de cochinita pibil' i que ha estat guardonat amb 1.000 euros. Can Culleres ha quedat en tercera posició amb el seu 'Peu amb bola', que li ha merescut un premi de 500 euros. 

2. Segundo premio   Salsa Street Food   Croqueta de cochinita pibil

A més dels tres premis principals, el jurat ha atorgat tres accèssits a Merendero de la Mari (per 'Viatge al Carib', com a tapa més creativa), Hiu Restaurant ('Mar i muntanya d'espàrrec blanc', com la més sostenible) i Alba Granados ('Esqueixada de bacallà amb mousse de mongetes de Santa Pau', com la més tradicional).

El jurat

Üpper Diagonal, Salsa Street Food i Can Culleres competiran al novembre en el Concurs Nacional de Valladolid, en representació de Catalunya, després d'haver convençut un jurat presidit pel xef Carles Abellan (Tapas 24) i completat per Phillipe Regol (crític gastronòmic), Carla Peyrón (excuinera del restaurant Enigma), Judith Calix (directora de la revista CUINA), Luis Cepeda (organitzador del Concurs Nacional de Valladolid), Marta Alguersuari (concursant de MasterChef 11) i el xef Manu Núñez (restaurant Besta, Batea).

El jurat

Si voleu tastar totes les receptes finalistes, ho podeu fer fins al 23 de julliol en una ruta de tapes de la qual trobareu tota la informació a l'app Tapascat. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: