El xef Dani Lechuga i el sommelier Manuel Angosto, entre els guardonats
Dani Lechuga, Cuiner de l'Any 2011 - Enrique Marco
Manuel Angosto, Millor Sommelier Català 2011
El Fòrum Gastronòmic ha clos l’edició de 2011, que ha estat qualificada pels organitzadors d’“excel·lent”. Durant quatre dies, Girona ha esdevingut l’epicentre de sessions de cuina dinàmiques i participatives, d'espectacles de cuina en directe, de diàlegs entre cuiners, productors, enòlegs, científics i analistes gastronòmics, de degustacions guiades i de tallers temàtics.
El Fòrum també ha estat notícia per la celebració i el lliurament dels premis InnoFòrum, Cuiner de l’Any, i Josep Mercader. I enguany, com a novetat, s’han atorgat les plaques Km0 SlowFood i el premi al Millor Sommelier Català 2011 organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers.
El xef Dani Lechuga, del restaurant Caldeni, ha guanyat el premi Cuiner de l'Any 2011, que valora l'emprenedoria dels xefs més joves. Per la seva banda, el sommelier Manuel Angosto, del Celler de Can Roca, ha estat el triomfador del concurs Millor Sommelier Català 2011.
Els guanyadors dels premis Josep Mercader, que reconeixen la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de servei de sala, productors i divulgadors de la cuina catalana, han estat, respectivament, per a Joan Pedrell, de Casa Gatell de Cambrils; Miguel A. Torres, de Vinos Torres; Jaume Subirós, del Motel Empordà de Figueres, i Pep Salsetes i Isidra Maranges.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia