La traçabilitat és l’eina que permet conèixer la cadena de producció de cada aliment i de tots els productes que trobareu a supermercats i a moltes botigues, com Ametller Origen i Casa Ametller, però, quins avantatges té la traçabilitat?
És molt senzill: conèixer l’origen dels productes que consumim és essencial per saber, per exemple, en quin territori s’ha conreat, si és de temporada i, en el cas de productes carnis, fins i tot ens permet conèixer com s’ha alimentat el bestiar.
Productes d’horta
El grup Ametller Origen, per exemple, per tenir producte tot l’any, treballa amb finques al llarg de tot l’eix mediterrani, perllongant les temporades gràcies a la riquesa del territori i a les diferents zones climàtiques. En cada un dels seus productes hi podreu descobrir d’on és i per quins processos naturals ha passat seguint les directives que fixen les normes de traçabilitat i fugint de l’ús de conservants i colorants en els seus processos.
En les elaboracions pròpies d’Ametller podreu descobrir, per exemple en els lactis, que la llet que utilitzen per produir-los prové de granges gironines, i la fruita i verdures, de les seves pròpies finques. També a les seves truites o amanides hi podreu descobrir el mètode d’elaboració seguit i quins ingredients s’han utilitzat i el seu origen per elaborar-les.
Transparència
Conèixer l’origen dels productes posa llum sobre els processos, si n’hi ha, que existeixen entre el moment en què un aliment surt de l’hort fins que arriba a casa nostra.
Una transparència que ajuda a entendre què mengem i a mantenir una dieta saludable, a més d’oferir-nos tota la informació perquè puguem escollir bé i segons els nostres gustos i interessos.